Grilētas čili garneles

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

300 g tīģergarneles
1 gab. kukurūzas vālītes
50 g arbūzs
100 g polenta
400 g ūdens
30 g sarkanie sīpoli
50 g paprikas
15 g laima sula
50 g saldā čili mērce
5 g sāls
5 g kinza
70 g sviests
50 g brinzas siers
50 g olīveļļa cepšanai

Grilētas čili garneles

Kopējais
laiks
15 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
10 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Brinzas sieru iespējams aizstāt ar kādu citu stingras konsistences svaigo sieru.
1
Kukurūzas vālītes no visām pusēm apsmērē ar pusi sviesta un apber ar šķipsniņu sāls.
2
Uzkarsē čuguna vai grila pannu, un liek cepties kukurūzas vālītes.
3
Ik pa brīdim pagrozot, tās cep 5–7 minūtes, līdz daži kukurūzas graudiņi ir brūni.
4
Arbūzu, sarkanos sīpolus un paprikas sagriež nelielos kubiņos, samaisa ar laima sulu un sāli.
5
Sakapā kinzu, ko pievieno arbūza salsai.
6
Kad kukurūza atdzisusi, to nogriež no vālītes un pievieno salsai.
7
Katliņā ieber polentu, karsējot lēnām pievieno ūdeni un, visu laiku maisot, vāra apmēram 10 minūtes.
8
Polentu noņem no uguns, iemaisa šķipsniņu sāls un atlikušo sviestu.
9
Garneles apviļā saldā čili mērcē.
10
Pannā uzkarsē eļļu un cep garneles 3–5 minūtes, pa vidum apgriežot.
11
Bļodā liek polentu, pa virsu kārto garneles, pārber ar salsu un uzdrupina brinzas sieru.