Griķu salāti ar cidoniju mērci

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g cāļu mazās filejas
150 g cidonijas
2 tējkarotes medus
1 tējkarote citrona miziņa
100 g olīveļļa
125 g (paciņa) griķi
50 g rukola
1 avokado
1 tējkarote sāls
½ tējkarotes malti pipari
100 g Extra virgin olīveļļa
1 tējkarote cukurs
1 ēdamkarote sarkanvīna etiķis

Griķu salāti ar cidoniju mērci

Kopējais
laiks
45 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
35 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Recepti iespējams pagatavot veģetāru, vistu aizstājot ar halloumi sieru. Salātiem var pievienot vēl citus svaigus dārzeņus pēc izvēles.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Bļodā sajauc medu, olīveļļu, sāli, piparus, citrona miziņas un labi izmaisa.
3
Liek bļodā mazās cāļa filejas un cidonijas, izmaisa. Ļauj visam iemarinēties vismaz 10 minūtes.
4
Liek uz cepešpannas un cep krāsnī 30 minūtes.
5
Tikmēr izvāra griķus atbilstoši norādēm uz iepakojuma.
6
Kad vista un cidonijas izcepušās, tās izņem no krāsns.
7
Pusi no ceptajām cidonijām liek blenderī ar Extra virgin olīveļļu, cukuru un sarkanvīna etiķi. Sablendē.
8
Gatavo masu izberž cauri sietam.
9
Bļodā vai šķīvī kārto rukolu, griķus, avokado, cepto vistu un ceptās cidonijas.
10
Visu pārlej ar cidoniju mērci.