Griķi ar sviestā ceptām sēnēm
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
500 g
sēnes
125 g
griķi
80 g
sviests
½ tējk.
sāls
⅓ tējk.
svaigi malti melnie pipari
½ tējk.
cukurs
20 g
ķiploki
⅓ tējk.
timiāns
⅓ tējk.
čili pārslas
150 g
burratas siers
4
mednieku desiņas
Griķi ar sviestā ceptām sēnēm
Kopējais
laiks
laiks
20 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Var izvēlēties jebkādas sēnes vai sēņu maisījumu. Burratas siera vietā var likt kazas sieru, fetas sieru vai mocarellas sieru.
1
Liek vārīties lielu katlu ar ūdeni, kurā ievieto griķu maisiņu.
2
Griķus vāra 10 minūtes.
3
Kad tie gatavi, ūdeni nolej un griķus izber no maisiņa.
4
Pannā izkausē pusi sviesta un liek cepties sagrieztas sēnes.
5
Tās cep 5 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
6
Pievieno sakapātus vai sarīvētus ķiplokus un garšvielas.
7
Sēnes turpina cept vēl 5 minūtes.
8
Pievieno atlikušo sviestu un cep vēl 5 minūtes.
9
Griķus pasniedz ar sviestā ceptajām sēnēm, virsū liek burratas sieru.