Griķi ar sviestā ceptām sēnēm

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

500 g sēnes
125 g griķi
80 g sviests
½ tējk. sāls
⅓ tējk. svaigi malti melnie pipari
½ tējk. cukurs
20 g ķiploki
⅓ tējk. timiāns
⅓ tējk. čili pārslas
150 g burratas siers
4 mednieku desiņas

Griķi ar sviestā ceptām sēnēm

Kopējais
laiks
20 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Var izvēlēties jebkādas sēnes vai sēņu maisījumu. Burratas siera vietā var likt kazas sieru, fetas sieru vai mocarellas sieru.
1
Liek vārīties lielu katlu ar ūdeni, kurā ievieto griķu maisiņu.
2
Griķus vāra 10 minūtes.
3
Kad tie gatavi, ūdeni nolej un griķus izber no maisiņa.
4
Pannā izkausē pusi sviesta un liek cepties sagrieztas sēnes.
5
Tās cep 5 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
6
Pievieno sakapātus vai sarīvētus ķiplokus un garšvielas.
7
Sēnes turpina cept vēl 5 minūtes.
8
Pievieno atlikušo sviestu un cep vēl 5 minūtes.
9
Griķus pasniedz ar sviestā ceptajām sēnēm, virsū liek burratas sieru.