Grieķu stila melnās kvinojas salāti ar turku zirņiem un avokado

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

100 g melnā kvinoja
200 g ūdens
100 g humuss
50 g spināti vai citi lapu salāti
50 g mazie tomātiņi
100 g gurķi
1 gab. avokado WELL DONE
50 g redīsi
250 g turku zirņi
100 g grilētas marinētas paprikas
50 g sarkanie sīpoli
200 g fetas siers
3 g baziliks
3 g piparmētra
1 g svaigi malti melnie pipari
3 g sāls
10 g citronu sula
10 g medus
50 g olīveļļa

Grieķu stila melnās kvinojas salāti ar turku zirņiem un avokado

Kopējais
laiks
20 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Var pievienot grilētu vistas fileju. Fetas sieru var aizstāt ar augu izcelsmes sieru, padarot recepti vegāniem draudzīgu.
1
Katliņā vāra kvinoju 10–15 minūtes, pārbaudot gatavību.
2
Bļodiņā sajauc olīveļļu, citronu sulu, sāli, piparus, svaigu baziliku, piparmētras un medu.
3
Bļodā vai šķīvī iesmērē humusu.
4
Kārto lapu salātus un kvinoju.
5
Pa virsu kārto svaigos dārzeņus, turku zirņus un grilēto marinēto papriku.
6
Uzdrupina fetas sieru.
7
Pasniedz ar olīveļļas un zaļumu mērci.