Garšaugu lēcas ar baklažāniem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

50 g + 50 g olīveļļa
450 g baklažāni
100 g sarkanās paprikas
120 g sarkanie sīpoli
10 g + 10 g ķiploki
140 g citroni
40 g mandeļu skaidiņas
100 g bezpiedevu jogurts
80 g spināti
240 g konservētas lēcas
3 g sāls
6 g kajennas pipari
6 g čili pipari
2 ēdamkarotes smēriņš ar ceptu papriku un baklažāniem

Garšaugu lēcas ar baklažāniem

Kopējais
laiks
45 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Viegls un ar garšaugiem bagāts ēdiens. Bezpiedevu jogurtu var aizstāt ar vegānisko jogurtu.
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 ºC temperatūrai.
2
Uzvāra katlā ūdeni.
3
Baklažānus sagriež ripiņās, apber ar sāli un ļauj 10 minūtes pastāvēt.
4
Mazā bļodiņā sajauc 2 ēdamkarotes eļļas ar 2 saspiestām daiviņām ķiploka.
5
Baklažānu ripiņas noskalo un nosusina, liek uz cepamās pannas, viegli apziež ar olīveļļas un ķiploku maisījumu, pārber ar sāli, cep cepeškrāsnī 15–20 minūtes.
6
Tikmēr sagriež paprikas, sakapā sarkanos sīpolus, saspiež ar ķiploku spiedi ķiploka daiviņas.
7
Sagriež citronu sešās daiviņās.
8
Ņem pannu, liek karsēties uz vidējas uguns.
9
Mandeļu šķēlītes apbrūnina zeltaini brūnas un noliek malā.
10
Jogurtam pievieno pusi Kajennas piparu, čili, sāls, iespiež 1 ķiploka daiviņu, 1 citrona šķēli.
11
Pannā uzsilda 1 ēdamkaroti eļļas, liek cepties paprikas, sīpolus un atlikušos ķiplokus. Cep apmēram 3 minūtes.
12
Pievieno garšvielas, Spread smēriņu un turpina cept.
13
Nokāš lēcas, pievieno 1 ēdamkaroti jogurta ar garšvielām un 1 ēdamkaroti ar mandeļu šķēlītēm.
14
Pievieno sāli, čili piparu šķipsniņu.
15
Cep apmēram 3–5 minūtes vai kamēr viss ir karsts.
16
Spinātus iecilā ar lēcām, liek šķīvī lēcas, tām pa virsu kāro baklažānu šķēlītes.
17
Pārslaka ar garšaugu jogurtu, pārber mandeļu šķēlītes un dekorē ar citrona šķēlītēm.