Garneļu bisks
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
350 g
tīģergarneles ar čaulām
7 g
sviests
50 g
šalotes sīpoli
80 g
burkāni
1 ēdamkarote
tomātu pasta
500 g
ūdens
1-2
lauru lapas
75 g
bekons
100 g
saldais krējums
1,5 ēdamkarotes
milti
30 g
konjaks vai burbons
¼ tējkarotes
Kajennas vai citi čili pipari
½ tējkarotes
sāls
½ tējkarotes
pipari
10 g
zaļumi dekorēšanai
Garneļu bisks
Kopējais
laiks
laiks
55 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
45 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Var pasniegt ar pārkaisītiem zaļumiem un krāsnī apgrauzdētu maizīti. Saldo krējumu var aizstāt ar vegānisko krējumu, padarot maltīti vieglāku.
1
Garneles notīra no čaulām, čaulas noskalo un liek bļodā.
2
Pusi garneļu sagriež mazos gabaliņos, pārējās atstāj veselas.
3
Lielā katlā izkausē sviestu, pievieno šalotes sīpolus, burkānus un garneļu čaulas, sautē 5 minūtes.
4
Pievieno tomātu pastu un apmaisa.
5
Pievieno ūdeni, lauru lapas, un vāra uz nelielas uguns 30 minūtes.
6
Buljonu lej cauri sietam, biezumus izmet.
7
Katlā liek bekona gabaliņus un apcep aptuveni 3–5 minūtes, kamēr gabaliņi brūni un tauki izkusuši.
8
Pievieno miltus, un ar kuļamo slotiņu maisot tos apbrūnina 2 minūtes.
9
Pievieno konjaku, garneļu buljonu un garšvielas, pavāra 2 minūtes.
10
Pievieno saldo krējumu un pavāra 1 minūti.
11
Noņem katlu no plīts, liek iekšā garneles un garneļu gabaliņus, uzliek vāku un ļauj pastāvēt 3 minūtes.
12
Zupu lej pa bļodām un pasniedz ar pārkaisītiem zaļumiem.