Kad rudens Latvijā ir tik bagāts, tas ir jāizmanto.
Viegli pagatavojama recepte ikdienai.
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Ķirbi sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs. Viegli apsmērē ar daļu sviesta, pārber ar sāli un čili pārslām, liek pāri rozmarīna zariņus. Liek cepties uz apmēram 10–15 minūtēm.
3
Tikmēr pannā uzkarsē atlikušo sviestu, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, nomazgātas un nosusinātas garneles. Ļauj apcepties no vienas puses, pārber mazliet čili pārslas un sāli.
4
Katru garneli apgriež otrādi un pārslaka ar apelsīnu sulu. Visu apmaisa.
5
Liek šķīvī ceptās ķirbja šķēles, virsū liek garneles ar visu mērci, kas izveidojusies cepoties. Pārber ar spinātu lapām un kazas siera pikucīšiem.