Friši salāti ar bulguru
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
60 g
bulgura putraimi
350 g
baklažāni
10 g
ķiploki
200 g
ķiršu tomāti WELL DONE
200 g
kabači
60 g
paprikas
3 ēdamkarotes
olīveļļa
2 g
sāls
2 g
čili
125 g
zaļo zirņu pākstis
100 g
sniega bumbas siers
50 g
spināti
Friši salāti ar bulguru
Kopējais
laiks
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Viegls un atsvaidzinošs ēdiens. Lieliska piedeva gaļas un zivs ēdieniem. Pasniedzot salātos, tos var viegli apslacīt ar citronu sulu.
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 ºC temperatūrai.
2
Bulguru pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma.
3
Baklažānus sagriež ripiņās, pēc tam tās sagriež četrās daļās. Apkaisa ar sāli un noliek malā.
4
Bļodiņā lej eļļu, piespiež klāt ķiplokus.
5
Ķiršu tomātiņus sagriež uz pusēm, paprikas – strēmelītēs, kabačus – kubiņos. Visu liek uz cepamās pannas. Baklažānus noskalo zem auksta ūdens un ar papīra dvieli nosusina. Liek uz pannas blakus pārējiem dārzeņiem.
6
Dārzeņus apslaka ar eļļas un ķiploku maisījumu, baklažānus un tomātus apsmērē vairāk ar ķiplokiem, pārber ar šķipsnu sāls un čili pārslām. Liek cepties uz 20 minūtēm.
7
Katliņā uzvāra ūdeni un liek vārīties uz 1 minūti zirņu pākstis, tās nokāš caurdurī un atdzesē zem auksta ūdens.
8
Lielākā traukā liek bulguru, pievieno spinātu lapiņas, kārto ceptos dārzeņus un zirņu pākstis. Pāri liek viegli sadrupinātas sniega bumbas.