Friši salāti ar bulguru

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

60 g bulgura putraimi
350 g baklažāni
10 g ķiploki
200 g ķiršu tomāti WELL DONE
200 g kabači
60 g paprikas
3 ēdamkarotes olīveļļa
2 g sāls
2 g čili
125 g zaļo zirņu pākstis
100 g sniega bumbas siers
50 g spināti

Friši salāti ar bulguru

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Viegls un atsvaidzinošs ēdiens. Lieliska piedeva gaļas un zivs ēdieniem. Pasniedzot salātos, tos var viegli apslacīt ar citronu sulu.
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 ºC temperatūrai.
2
Bulguru pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma.
3
Baklažānus sagriež ripiņās, pēc tam tās sagriež četrās daļās. Apkaisa ar sāli un noliek malā.
4
Bļodiņā lej eļļu, piespiež klāt ķiplokus.
5
Ķiršu tomātiņus sagriež uz pusēm, paprikas – strēmelītēs, kabačus – kubiņos. Visu liek uz cepamās pannas. Baklažānus noskalo zem auksta ūdens un ar papīra dvieli nosusina. Liek uz pannas blakus pārējiem dārzeņiem.
6
Dārzeņus apslaka ar eļļas un ķiploku maisījumu, baklažānus un tomātus apsmērē vairāk ar ķiplokiem, pārber ar šķipsnu sāls un čili pārslām. Liek cepties uz 20 minūtēm.
7
Katliņā uzvāra ūdeni un liek vārīties uz 1 minūti zirņu pākstis, tās nokāš caurdurī un atdzesē zem auksta ūdens.
8
Lielākā traukā liek bulguru, pievieno spinātu lapiņas, kārto ceptos dārzeņus un zirņu pākstis. Pāri liek viegli sadrupinātas sniega bumbas.