Frikadeļu zupa
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
600 ml
ūdens
½
buljona kubiņš
10 g
sviests
40 g
sīpoli
½
ola
125 g
malta cūkgaļa
125 g
kartupeļi
125 g
burkāni
5 g
pētersīļi
5 g
dilles
3 g
sāls
2 g
pipari
2 g
čili pipari
1-2
ķiploka daiviņas
Frikadeļu zupa
Kopējais
laiks
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Zupu var pagatavot vegāniem draudzīgu ar veikalā nopērkamajām dārzeņu bumbiņām, tās parasti meklējamas saldētavā.
Frikadeļu zupu pasniedz ar skābo krējumu un rupjmaizi.
1
Katlā lej ūdeni, pievieno buljona kubiņu un liek vārīties.
2
Sīpolus nomizo, smalki sakapā un liek cepties pusē sviesta daudzuma.
3
Apcep zeltaini brūnus un atdzesē.
4
Burkānus nomizo, sarīvē un apcep atlikušajā sviestā.
5
Kartupeļus sagriež kubiņos.
6
Malto gaļu liek bļodā, pievieno olu, sāli, piparus, čili piparus, ceptos sīpolus un visu samaisa.
7
Vārošajā ūdenī katlā liek ceptos burkānus un kartupeļus, no maltās gaļas veido frikadeles un liek zupā vārīties.
8
Kad kartupeļi ir mīksti un frikadeles peld katla augšpusē, pievieno saspiestas ķiploka daiviņas.
9
Buljonu pagaršo un pievieno vēl garšvielas, ja nepieciešams.
10
Zupu, pēc patikas, pasniedz ar sakapātiem zaļumiem un/vai krējumu.