Franču sīpolzupa

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

1,2 kg sīpoli
150 g sviests
6 timiāna zariņi
150 g portvīns
400 g liellopu stilbs ar kaulu
10 g sāls
10 g pipari
1 gab. bagetes
100 g Ementāles siers
20 g olīveļļa cepšanai
50 g brūnais cukurs
2 lauru lapas

Franču sīpolzupa

Kopējais
laiks
2 h
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Katlā apcep liellopu gaļu no abām pusēm zeltaini brūnu. Lej klāt ūdeni tā, lai nedaudz nosedz gaļu. Vāra uz nelielas uguns 1,5 stundas. Buljonu nokāš, gaļu sadala mazākos gabaliņos.
2
Sīpolus nomizo un sagriež nelielos gabalos.
3
Katlā sakarsē eļļu un 30 (60) g sviesta, liek cepties trešdaļu sīpolu, pievieno sāli. Cep uz nelielas uguns, kamēr tie kļūst tumši brūni un ķepīgi. Pievieno brūno cukuru un karamelizē. Pievieno atlikušos sīpolus un 100 (200) g sviesta. Apsautē un pievieno portvīnu. Novāra.
4
Kad vīns novārījies, pievieno liellopu buljonu, sasmalcināto liellopa gaļu un lauru lapas un uz lēnas uguns vāra 20 minūtes.
5
Maizi pārgriež četrās daļās un uz pusēm. Uz katras maizes daļas uzsmērē atlikušo sviestu un pārber ar smalki sarīvētu sieru. Liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10 minūtes.
6
Kad zupa gatava, lej bļodiņās un pasniedz ar iemērcētu maizīti.