Gaisīgi franču siera cepumiņi Gougeres

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

120 g Maasdam siers
230 g ūdens
110 g sviests
½ tējkarotes sāls
120 g milti
4 olas WELL DONE
⅙ tējkarotes jeb šķipsniņa muskatrieksts
¼ tējkarotes pipari

Gaisīgi franču siera cepumiņi Gougeres

Kopējais
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Grūti
Porcijas
24
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Lieliska uzkoda pie siera, gaļas plates vai pati par sevi.
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 ºC temperatūrai, un sagatavo divas cepešpannas.
2
Katliņā uzkarsē ūdeni, sāli un sviestu, līdz viss ir izkusis.
3
Noņem no karstuma un iemaisa miltus.
4
Liek atpakaļ uz plīts uz neliela karstuma un maisa 1–2 minūtes, līdz mīkla atlec no katliņa malām.
5
Mīklai ļauj padzist 5 minūtes, tad pa vienai pievieno olas, kārtīgi samaisot pēc katras pievienošanas.
6
Pievieno piparus, muskatriekstu un 100 g siera, labi izmaisa.
7
Mīklu sapilda konditorejas maisā.
8
Uz katras cepešpannas izspiež 12 vienāda izmēra mīklas piciņas.
9
Pāri pārkaisa atlikušo sieru.
10
Cep 10 minūtes.
11
Samazina krāsns temperatūru līdz 190 ºC un cep vēl 20–25 minūtes, līdz cepumiņi ir uzpūtušies un zeltaini.
12
Atstāj izslēgtā krāsnī ar puspavērtām durvīm vēl 15 minūtes.
13
Atdzesē un bauda kopā ar siera, gaļas vai uzkodu plati.