Focaccia ar pesto un marinētiem tomātiem – perfekta piedeva grilētam gaļas ēdienam
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
15 g
dilles
10 g
baziliks
8 g
mandeles
1 g
ķiploki
5 g
medus
1 g
sāls
60 g
olīveļļa
125 g
ūdens
187,5 g
kviešu milti
10 g
sausais raugs
6 g
sāls
12,5 g
cukurs
12,5 g
Extra virgin olīveļļa
70 g
ķiršu tomāti WELL DONE
20 g
baziliks
2,5 g
jūras sāls
20 g
rapšu eļļa
300 g
tomāti
20 g
baltvīna etiķis
2 g
sāls
10 g
cukurs
10 g
koriandrs
10 g
Extra virgin olīveļļa
Focaccia ar pesto un marinētiem tomātiem – perfekta piedeva grilētam gaļas ēdienam
Kopējais
laiks
laiks
3 h
Sagatavošanās
laiks
laiks
2 h
Gatavošanas
laiks
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Vai var būt, kas labāks kā pašu cepta maize tikko no krāsns? Domājams, atbilde visiem ir zināma. Pagatavojiet šo saulaino fokačas maizi un pārliecinieties paši!
1
Bļodā liek kviešu miltus, cukuru, sāli un sauso raugu. Kārtīgi izmaisa. Pievieno rapšu eļļu, ūdeni un samaisa. Atstāj istabas temperatūrā 30 minūtes, lai uzrūgst.
2
Sagriež ķiršu tomātus un baziliku.
3
Kad mīkla uzrūgusi, pievieno ķiršu tomātus un baziliku. Izmaisa un atstāj vēlreiz uzrūgt.
4
Liek formā, kurā ieklāts cepamais papīrs. Pārber ar jūras sāli. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes.
5
Katlā liek vārīties ūdeni. Noblanšē dilles un baziliku 30 sekundes. Nokāš un atdzesē ledus ūdenī.
6
Izspiež lieko ūdeni no zaļumiem, un liek blenderī kopā ar eļļu, medu, sāli, ķiplokiem un riekstiem. Blendē, līdz izveidojusies vienmērīga konsistence.
7
Tomātus nomazgā un sagriež mazākos gabalos. Bļodā samaisa etiķi, sāli, cukuru un Extra virgin olīveļļu. Pievieno koriandru un tomātus. Atstāj uz 20 minūtēm istabas temperatūrā.
8
Kad maize gatava, pārslaka to ar Extra virgin olīveļļu, nedaudz atdzesē un pasniedz ar tomātiem un pesto.