Fokača ar dārza zaļumu pesto un marinētiem tomātiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

15 g dilles
10 g baziliks
8 g mandeles
1 g ķiploki
5 g medus
1 g sāls
60 g olīveļļa
125 g ūdens
187,5 g kviešu milti
10 g sausais raugs
6 g sāls
12,5 g cukurs
12,5 g Extra virgin olīveļļa
70 g ķiršu tomāti WELL DONE
20 g baziliks
2,5 g jūras sāls
20 g rapšu eļļa
300 g tomāti
20 g baltvīna etiķis
2 g sāls
10 g cukurs
10 g koriandrs
10 g Extra virgin olīveļļa

Fokača ar dārza zaļumu pesto un marinētiem tomātiem

Kopējais
laiks
3 h
Sagatavošanās
laiks
2 h
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Vai var būt, kas labāks kā pašu cepta maize tikko no krāsns? Domājams, atbilde visiem ir zināma. Pagatavojiet šo saulaino fokačas maizi un pārliecinieties paši!
1
Bļodā liek kviešu miltus, cukuru, sāli un sauso raugu. Kārtīgi izmaisa. Pievieno rapšu eļļu, ūdeni un samaisa. Atstāj istabas temperatūrā 30 minūtes, lai uzrūgst.
2
Sagriež ķiršu tomātus un baziliku.
3
Kad mīkla uzrūgusi, pievieno ķiršu tomātus un baziliku. Izmaisa un atstāj vēlreiz uzrūgt.
4
Liek formā, kurā ieklāts cepamais papīrs. Pārber ar jūras sāli. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes.
5
Katlā liek vārīties ūdeni. Noblanšē dilles un baziliku 30 sekundes. Nokāš un atdzesē ledus ūdenī.
6
Izspiež lieko ūdeni no zaļumiem, un liek blenderī kopā ar eļļu, medu, sāli, ķiplokiem un riekstiem. Blendē, līdz izveidojusies vienmērīga konsistence.
7
Tomātus nomazgā un sagriež mazākos gabalos. Bļodā samaisa etiķi, sāli, cukuru un Extra virgin olīveļļu. Pievieno koriandru un tomātus. Atstāj uz 20 minūtēm istabas temperatūrā.
8
Kad maize gatava, pārslaka to ar Extra virgin olīveļļu, nedaudz atdzesē un pasniedz ar tomātiem un pesto.