Fish and Chips
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
600 g
heka fileja
150 g
kviešu milti
1 tējkarote
cepamais pulveris
3 g
melnie pipari
3 g
sāls
240 g
piens
1 gab.
olas WELL DONE
500 g
kartupeļi
150 g
zaļie zirnīši
50 ml
jogurta mērce ar ķiplokiem
60 g
citroni
1 l
eļļa fritēšanai
Fish and Chips
Kopējais
laiks
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Kraukšķīga garoziņas un sulīga zivs fileja pa vidu. Šo ēdienu papildina kartupeļi frī. Tos varat pagatavot paši vai iegādāties jau sasaldētus, atlikt tikai fritēt. Tradicionāli šim ēdienam nāk klāt svaigi, sasmalcināti zaļie zirnīši un ķiploku mērce.
1
Kviešu miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli un pipariem, pievieno sakultu olu ar pienu.
2
Samaisa viendabīgu masu, un noliek malā uz 20 minūtēm.
3
Dziļā, plakanā pannā vai katlā liek karsēties eļļu.
4
Kartupeļus nomizo, nosusina un sagriež garenās, 1 cm biezās sloksnēs.
5
Liek cepties nelielās porcijās, cep, kamēr kartupeļi ir zeltaini brūni.
6
Pēc cepšanas liek sietiņā un pārber mazliet sāls.
7
Kad kartupeļi frī izcepti, gatavo zivs filejas.
8
Zivs filejas nosusina ar papīra dvieli.
9
Filejai pārber mazliet sāls un piparus.
10
Liek pa vienai filejai mīklā tā, lai visa fileja ir pārklāta ar mīklu.
11
Liek fritēties.
12
Fritē, kamēr mīkla apkārt ir zeltaini brūna, apmēram 3–5 minūtes no katras puses.
13
Fritē vienlaikus vienu gabalu, lai eļļa nezaudē karstumu.
14
Pēc cepšanas liek uz papīra dvieļa un nosusina lieko eļļu.
15
Tikmēr smalcinātājā liek zaļos zirnīšus.
16
Pasniedz ar jogurta un ķiploku mērci, zaļajiem zirnīšiem, kartupeļiem frī un kraukšķīgi sulīgo zivs fileju, ko apslaka ar citronu sulu.