Bezē un zemeņu kārtojuma kūka ''Eton mess''
Kopējais
laiks
1 h 50 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
1 h 20 min
Pagatavošana
Viena no perfektajām desertu kombinācijām – bezē, putukrējums un zemenes. Maigs, kraukšķīgs un svaigs. Šo desertu gatavojot un ēdot, pavasaris noteikti atnāks ātrāk.
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 120 ºC temperatūrai.
2
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, tos liek tīrā, sausā bļodā, tiem nedrīkst būt klāt olas dzeltenuma daļiņas.
3
Olu baltumu sāk putot, un, parādoties pirmajām putām, palēnām sāk pievienot pūdercukuru, kas samaisīts kopā ar vaniļas cukuru.
4
Olbaltumu saputo stingrās putās, un cukura graudiņiem ir jābūt izkusušiem.
5
Tas var aizņem līdz pat 10 minūtēm.
6
Iegūto masu sadala divās daļās, uz cepamā papīra izveido apmēram 15 x 8 cm garenus taisnstūrus, liek uz plāts un liek cepeškrāsnī kaltēties uz 60 minūēm.
7
Kad bezē izcepies, to atdzesē.
8
Pagatavo zemeņu mērci: pusei zemeņu noņem kauslapas, liek traukā, pievieno 2 ēdamkarotes pūdercukura, saspaida vai sablendē un liek vēsumā.
9
Ielej bļodā saldo krējumu, pievieno 2 ēdamkarotes pūdercukura un pusi vaniļas pāksts sēkliņu.
10
Saputo stingru putukrējumu.
11
Pagatavo kūku: ņem vienu bezē biskvītu, pa virsu liek putukrējumu, pārlej zemeņu mērci, sagriež pusi zemeņu un liek pa virsu putukrējumam un zemeņu mērcei.
12
Papildina ar pāris piparmētru lapiņām.
13
Liek otru bezē biskvītu, klāj putukrējumu, zemeņu mērci un dekorē ar zemenēm un piparmētru lapiņām