Eklēri ar vārīto vaniļas krēmu

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Eklēru čauliņām
250 g ūdens
2 g sāls
110 g sviests
140 g milti
4 olas WELL DONE
30 g cukurs
Krēmam
6 olu dzeltenumi
100 g cukurs
250 g piens
250 g saldais krējums
40 g kukurūzas ciete
100 g sviests
½ vaniļas pāksts
Glazūrai
100 g saldais krējums
100 g tumšā šokolāde
30 g lobītas pistācijas vai citi rieksti

Eklēri ar vārīto vaniļas krēmu

Kopējais
laiks
2 h
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
20
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Pagatavo krēmu. Katliņā ielej pienu un saldo krējumu, ņem vaniļas pāksti, pārgriež to uz pusēm un izkasa vaniļas sēkliņas. Pāksti un sēkliņas pievieno pienam. Liek karsēties.
2
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Atsevišķā bļodiņā puto dzeltenumus kopā ar kukurūzas cieti un cukuru.
3
Mazā strūkliņā olu masai pievieno silto pienu, visu laiku maisot. Iegūto masu lej atpakaļ katliņā un liek karsēties uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, kamēr krēms sabiezē.
4
Kad iegūta bieza masa, krēmu liek bļodā, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, iemaisa to. Tas dos krēmam papildus vēl krēmīgāku konsistenci. Apklāj bļodu ar pārtikas plēvi, piespiežot to klāt krēmam, un atdzesē.
5
Pagatavo eklēru čauliņas. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. Katliņā lej ūdeni un pievieno sviestu , sāli un cukuru. Uz vidēji lielas uguns silda līdz sviests izkusis un šķidrums uzvārījies. Noņem no uguns, pievieno miltus un aktīvi maisa līdz iegūta stingra, gumijaina masa. Liek atpakaļ uz uguns un silda jeb žāvē to vēl 2-3 minūtes, nepārtraukti maisot.
6
Noņem no uguns un liek miksera bļodā un ar plakano uzgali puto vai maisa ar roku vismaz 3-5 minūtes, lai tā atdzistu.
7
Pievieno pa vienai olai, visu laiku turpinot intensīvi maisīt. Pēc olu pievienošanas maisa vēl mazliet, līdz mīkla kļuvusi pilnīgi viendabīga.
8
Mīklu pilda konditorejas maisiņā, un pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, izspiež apmēram 6–7 cm lielus eklērus, ievērojot atstarpes.
9
Liek cepties uz 30 minūtēm, nevirina krāsni, pēc norādītā laika to pagarina vēl uz 10–15 minūtēm, līdz eklēri ir zeltaini. Pēc cepšanas tos atdzesē.
10
Eklēru apakšā izveido vienu caurumu. Ar konditorejas maisiņu piepilda tos ar krēmu. Te var palīdzēt kāds uzgalis, lai vieglāk būtu iepildīt krēmu.
11
Pagatavo glazūru. Bļodā liek smalki sakapātu šokolādi un saldo krējumu. Ielej katliņā ūdeni, un liek bļodu virs ūdens tvaikiem sildīties, šokolādes masu maisa, līdz ir izkusuši visi gabaliņi.
12
Eklērus iemērc līdz pusei šokolādes glazūrā, pārber ar pistācijām un liek atdzesēties ledusskapī.