Džinā marinēta mazsālīta laša maizītes

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

200 g laša fileja
1-1,5 laimi
60 ml džins
10 g sāls
10 g cukurs
230 g rudzu maize
60 g gurķi
30 g sviests
50 g ikri
10 g mikrozaļumi

Džinā marinēta mazsālīta laša maizītes

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Laša fileju liek traukā ar vāku.
2
Cukuru sasver kopā ar sāli un vienmērīgi pārkaisa filejai.
3
Uzrīvē laima miziņas un pārlej ar džinu.
4
Atstāj uz nakti ledusskapī.
5
Nākamajā dienā fileju nosusina un sagriež plānās strēmelēs.
6
Uz maizītes uzsmērē sviestu, liek plāni sagrieztas gurķu šķēlītes, laša fileju, ikrus un dekorē ar mikrozaļumiem.