Drupaču rausis ar ievārījumu
Pagatavošana
1
Katliņā izkausē sviestu, pievieno pienu un cukuru.
2
Uzsilda līdz 30 ºC temperatūrai.
3
Pievieno raugu un izmaisa, atstāj uz 10 minūtēm.
4
Bļodā liek miltus, pievieno pienu un olu.
5
Kārtīgi izmīca un atstāj siltumā raudzēties 1 stundu vai līdz mīkla ir dubultojusies.
6
Kad mīkla uzrūgusi, liek cepamajā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru.
7
Uz mīklas liek ievārījumu.
8
Bļodā sakuļ olas kopā ar cukuru, saldo un skābo krējumu.
9
Olu masu uzklāj virs ievārījuma kārtas.
10
Blenderī liek miltus, cukuru un sviestu.
11
Izveido smalkas drupačas, ar ko pārkaisa rausi.
12
Liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 40–50 minūtēm, līdz rausis ir zeltaini brūns.