Drupaču rausis ar ievārījumu

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Mīklai
300 g kviešu milti
40 g cukurs
25 g presētais raugs
200 ml piens
1 ola
70 g sviests
Olu masai
3 olas
150 g cukurs
150 g skābais krējums
150 g saldais krējums
Drupačām
200 g sviests
150 g kviešu milti
100 g cukurs
Ievārījuma kārtai
380 g meža ogu ievārījums

Drupaču rausis ar ievārījumu

Kopējais
laiks
2 h
Sagatavošanās
laiks
1 h
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
6
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Katliņā izkausē sviestu, pievieno pienu un cukuru.
2
Uzsilda līdz 30 ºC temperatūrai.
3
Pievieno raugu un izmaisa, atstāj uz 10 minūtēm.
4
Bļodā liek miltus, pievieno pienu un olu.
5
Kārtīgi izmīca un atstāj siltumā raudzēties 1 stundu vai līdz mīkla ir dubultojusies.
6
Kad mīkla uzrūgusi, liek cepamajā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru.
7
Uz mīklas liek ievārījumu.
8
Bļodā sakuļ olas kopā ar cukuru, saldo un skābo krējumu.
9
Olu masu uzklāj virs ievārījuma kārtas.
10
Blenderī liek miltus, cukuru un sviestu.
11
Izveido smalkas drupačas, ar ko pārkaisa rausi.
12
Liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 40–50 minūtēm, līdz rausis ir zeltaini brūns.