Drumstalkūka ar āboliem un mandelēm
Kopējais
laiks
1 h 45 min
Sagatavošanās
laiks
25 min
Gatavošanas
laiks
1 h 20 min
Pagatavošana
Šai kūkai ir piemēroti skābeni āboli. Tā ļoti labi garšo gan pilnībā atdzesēta, gan arī vēl mazliet silta. Ja ledusskapī ir plombīra saldējums vai putukrējums, tas lieliski papildinās jūsu desertu.
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 ºC temperatūrai.
2
Kūku veidni Ø 20–23 cm izklāj ar cepamo papīru.
3
Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos, apslaka ar 1–2 ēdamkarotēm citronu sulas, pierīvē 1 ēdamkaroti citrona miziņas.
4
Pannā liek 60 g sviesta un uz mērenas uguns sakarsē.
5
Pieber balto cukuru un maisot izkausē.
6
Ieber ābolus un sautē 5–10 minūtes, līdz tie sāk kļūt mīksti, noliek malā.
7
Atlikušo sviestu saputo ar brūno cukuru un vaniļas pāksts sēkliņām gaišā krēmā.
8
Pa vienai pievieno olas.
9
Iemaisa mandeļu miltus un šķēlītes.
10
Iecilā cepamo pulveri un miltus, pielej pienu.
11
Iemaisa ābolus, un mīklu pilda veidnē.
12
Pagatavo drumstalas: virtuves kombainā vai var pirkstiem samaisa visus produktus, izņemot mandeļu šķēlītes, līdz izveidojas rīvmaizei līdzīgas drupačas.
13
Pievieno mandeļu šķēlītes, un vienmērīgi visu klāj pāri ābolu masai.
14
Cep 45–60 minūtes, līdz mīkla ir uzpūtusies, kļuvusi zeltaini brūna.
15
Vidu var pārbaudīt ar koka iesmiņu, mīkla nedrīkst lipt tam klāt.