Dārzeņu ragū

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

100 g sīpoli
150 g burkāni
450 g tomāti
10 g ķiploki
5 g rozmarīns
2 g timiāns
80 g sviests
200 g kabači
35 g eļļa cepšanai

Dārzeņu ragū

Kopējais
laiks
1 h 20 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Viegls dārzeņu sautējums, kas pagatavojams izmantojot kabačus, kas parasti katra latvieša dārzā ir atrodami milzu izmēros un daudzumos. Šī būs lieliska recepte, kur liekt lietā sadāvinātos vai saaudzētos kabačus. Protams, iespējams pievienot arī citus dārzeņus kā kartupeļus, papriku vai brokoli.
1
Dārzeņus nomazgā un sagriež mazākos gabalos.
2
Katlā liek eļļu kopā ar pusi sviesta. Pievieno sīpolus, ķiplokus, rozmarīnu un timiānu, ko viegli apgrauzdē. Tad pievieno visus dārzeņus, izņemot tomātus. Atstāj sautēties uz vidējas uguns 20 minūtes. Ik pa laikam apmaisa.
3
Pievieno tomātus un atlikušo sviestu, kārtīgi samaisa un atstāj vēl uz 15 minūtēm sautēties.
4
Pasniedz ar apceptiem lokiem.