Dārzeņu kuskuss

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

80 g sīpoli
15 g sviests
1 ēdamkarote olīveļļa
180 g burkāni
70 g kāļi
3 g kajennas pipari
70 g šampinjoni
3 g kurkuma
½ tējkarotes malts ingvers
½ tējkarotes malts kanēlis
3 g sāls
3 g melnie pipari
50 g žāvētas aprikozes
60 g zaļie zirnīši (saldēti)
100 g turku zirņi
125 g kuskuss
3 g kinza

Dārzeņu kuskuss

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Recepti var papildināt ar vistas filejas gabaliņiem. To iepriekš apcep un pievieno dārzeņiem.
1
Tējkannā uzvāra ūdeni. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Lielā pannā uz vidēji lielas uguns izkausē sviestu, kur apcep sīpolus, līdz tie ir mīksti.
2
Nomizo burkānus un kāļus. Dārzeņus un sēnes sagriež 1 cm lielos kubiņos un liek klāt sīpoliem cepties. Pieber visas garšvielas.
3
Dārzeņiem pievieno sasmalcinātas aprikozes, zaļos zirnīšus un nokāstus un noskalotus turku zirņus. Pielej 200 (400) g vāroša ūdens un uzvāra. Samazina karstumu, uzliek vāku un vāra apmēram 15 minūtes. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
4
Katlā ielej 225 (450) g vāroša ūdens, pieber kuskusu un samaisa. Tad nogriež liesmu un atstāj uzbriest. Pasniedzot dekorē ar kinzas lapiņām.