Cukīni tarte ar rikotas sieru
Kopējais
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Pagatavošana
1
Mīklas sastāvdaļas, izņemot ūdeni, liek virtuves kombaina traukā un maisa, ja tāda nav, tad ar rokām ātri cenšas iegūt drumstalainu masu. Pa ēdamkarotei pievieno ūdeni, līdz masa kļūs viendabīga. Mīklu rūpīgi samīci, pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto vēsumā aptuveni uz 30 minūtēm.
2
Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Sagriež cukini pēc iespējas plānākās šķēlēs, apziež ar eļļu un saspiestu ķiploku, pārber sāli. Liek cepties uz 10 – 15 minūtēm, līdz cukinī strēmeles elastīgas.
3
Ietauko tartes veidni, 24 - 26cm diametrā. Mīklu izveltnē uz apkaisīta ar miltiem cepamā papīra. Mīklu klāj veidnē, piespiež pie maliņām un sadursta ar dakšu pamatni. Novieto vēsumā uz 15 minūtēm.
4
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
5
Mīklai pārklāj cepamo papīru un uzber kaltētus zirņus vai lēcas. Liek cepties uz 10 minūtēm. Noņem cepamo papīru un zirņus vai lēcas. Liek atpakaļ cepties uz 7 minūtēm.
6
Olu sakuļ ar rikotas sieru, saldo krējumu, sāli un pipariem. Pievieno rīvētu cieto sieru.
7
Pārlej siera masu tartes veidnē, liek sarullētas cukini strēmelītes.
8
Liek cepeškrāsnī un cep 20-25min, līdz olu masa ir sarecējusi un ieguvusi skaistu krāsu.