Cūkgaļas un ananasu iesmiņi ar jogurta mērci un pitas maizītēm

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g cūkgaļas gulašs vai cita gabalos sagriezta gaļa
150 g konservēti ananasu gabaliņi sīrupā
220 g sarkanie sīpoli
150 g paprika
150 g konservētu ananasu sīrups
30 g laima sula
2 g dzeltenā karija pulveris
3 g sāls
200 g grieķu jogurts
220 g pitas maizītes
16 g laims pasniegšanai
5 g kinza
5 g svaiga piparmētra

Cūkgaļas un ananasu iesmiņi ar jogurta mērci un pitas maizītēm

Kopējais
laiks
20 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
10 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Cūkgaļu var aizstāt ar citu proteīna veidu – citu gaļu, tofu, seitanu, cepamo sieru.
1
Uz iesmiņiem dur pamīšus cūkgaļu, papriku, sarkano sīpolu un ananasu.
2
Nelielā trauciņā samaisa anansu sīrupu ar sāli un karija pulveri.
3
Izmantojot otiņu, iesmiņus apsmērē ar marinādi.
4
Uzkarsē čuguna grilpannu vai grilu.
5
Iesmiņus cep uz pannas vai grila 10 minūtes, ik pa minūtei apgriežot un virsējo pusi apsmērējot ar marinādi.
6
Tā turpina, līdz visa marināde ir iztērēta un viss apcepies.
7
Atsevišķā trauciņā samaisa grieķu jogurtu ar kinzu un piparmētru.
8
Uzsilda pitas maizīti.
9
Uz maizītes liek iesmiņu un mērci.
10
Pasniedz ar svaiga laima daiviņām.