Cūkgaļas pīrāgs ar marinētiem gurķiem un ķiršu ievārījumu
Kopējais
laiks
1 h 40 min
Sagatavošanās
laiks
40 min
Pagatavošana
1
Lāpstiņu un kūpinātu cauraudzi sagriež mazākos gabalos.
2
Sīpolus un ķiplokus smalki sagriež un liek uz pannas cepties olīveļļā.
3
Pievieno timiānu un apcep, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi.
4
Noņem no uguns un liek bļodā.
5
Uz tās pašas pannas apcep lāpstiņu un cauraudzi.
7
Marinētos gurķus sagriež mazākos gabalos un pievieno gaļai.
8
Masai pievieno sāli un piparus un atdzesē.
9
Pagatavo mīklu – miltus sajauc kopā šķipsniņu sāls un sviestu, kārtīgi izmīca un pievieno olu.
10
Liek ledusskapī uz 30 minūtēm, pēc tam mīklu izrullē.
11
Pusi mīklas liek cepamā trauka apakšā.
12
Liek pildījumu, atlikušo mīklas daļu liek virsū.
13
Apsmērē ar sakultu olu un apber ar sezama sēklām.
14
Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 45 minūtes.
15
Izņem no krāsns un 30 minūtes atdzesē istabas temperatūrā.
16
Pasniedz ar ķiršu ievārījumu.