Cūkgaļas cepetis ar štovētiem kāpostiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

600 g cūkgaļas karbonāde ar kaulu
250 g štovēti kāposti
80 g dzērvenes
80 g saldais krējums
10 g sāls
10 g pipari
10 g medus
60 g sinepes
2 g timiāns
20 g olīveļļa cepšanai

Cūkgaļas cepetis ar štovētiem kāpostiem

Kopējais
laiks
1 h 15 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Cūkgaļu liek cepamajā traukā, apslaka ar eļļu, medu, sinepēm un kārtīgi apsmērē no visām pusēm. Apber ar sāli, pipariem un timiānu. Liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm, pēc tam temperatūru samazina līdz 190 ºC un cep vēl 30 minūtes (600 g) vai 50 minūtes (1,2 kg). Izņem no krāsns un atdzesē istabas temperatūrā 10 minūtes.
2
Katliņā liek kāpostus kopā ar dzērvenēm un saldo krējumu. Sautē 10 minūtes, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz ar svaigiem salātiem vai ceptiem dārzeņiem pēc izvēles.