Cūkas stilba terīne (aukstā gaļa)

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

1 kg cūkas stilbs
200 g cūkgaļas gabaliņi
150 g puravi
100 g sīpoli
80 g burkāni
10 g pētersīļi
3 gab. lauru lapas
200 g kaltētas aprikozes
50 g želatīns
2 tējkarotes sāls
1 tējkarote pipari

Cūkas stilba terīne (aukstā gaļa)

Kopējais
laiks
13 h
Sagatavošanās
laiks
5 h
Gatavošanas
laiks
8 h
Sarežģītības pakāpe
Grūti
Porcijas
2
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Var pasniegt kopā ar sodas vai citu maizi, kā arī ar salātiem.
1
Cūkas stilbu liek ūdenī un sāk vārīt, kad ūdens sācis vārīties, to nokāš, stilbu noskalo un liek jaunā, tīra ūdenī, ko atkal sāk vārīt.
2
Pievieno puravus, sīpolus, burkānus, pētersīļa kātus un lauru lapas.
3
Vāra 4–5 stundas, ik pa brīdim pievienojot ūdeni, lai tas vienmēr nosegtu cūkas stilbu.
4
Tikmēr atsevišķā katliņā novāra cūkgaļas gabaliņus aptuveni 10 minūtes, pēc tam atdzesē un sakapā.
5
Kaltētās aprikozes aplej ar vārošu ūdeni un ļauj tām uzbriest 20 minūtes, tad nokāš.
6
No buljona izņem cūkas stilbu, pašu buljonu vāra uz straujas uguns 20 minūtes, lai tas novārās.
7
Stilbu atdzesē, un gaļu saplucina, terīnei būs nepieciešami aptuveni 400 g gaļas.
8
Uzbriedinātās aprikozes sakapā.
9
Atsevišķi nolej 1 litru buljona, kurā izšķīdina želatīnu.
10
Terīnes vai maizes formā ieklāj pārtikas plēvi.
11
Bļodā sajauc abas gaļas, pētersīļa lapas, aprikozes, sāli un piparus.
12
Visu masu liek terīnes formā un pārlej ar saželējušo buljonu, prātīgi visu iemaisot.
13
Plēvi pārloka pāri malām, un masu nedaudz nospiež.
14
Liek uz nakti ledusskapī, līdz viss pilnībā sastindzis.
15
Pasniedz ar maizi.