Crème brûlée

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

500 g saldais krējums
1 vaniļas pāksts
5 olu dzeltenumi
1 ola
100 g + nedaudz karamelizēšanai cukurs

Crème brûlée

Kopējais
laiks
55 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
35 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
8
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Vaniļas Crème brûlée. Viegls un fantastiski garšīgs deserts. Vienmēr būs sajūta, ka gribas vēl. Desertu var papildināt, pasniedzot to kopā ar ogām. Lai pagatavotu šo desertu, būs nepieciešami Crème brûlée trauciņi un gāzes deglis cukura karamelizēšanai.
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 130 ºC temperatūrai.
2
Katliņā ielej saldo krējumu, pievieno vaniļas sēkliņas un pašu pāksti. Uzvāra līdz pirmajam burbulim un nedaudz atdzesē. Vaniļas pāksti izņem.
3
Bļodā ar mikseri saputo olu dzeltenumus, olu un cukuru, līdz izveidojas gaišāka, biezāka masa.
4
Ņem putojamo slotiņu un, turpinot maisīt olu masu, tievā strūkliņā pievieno saldo krējumu. Nosmeļ putas, kas izveidojušās pa virsu.
5
Masu lej Crème brûlée trauciņos, piepildot tos gandrīz pilnus.
6
Trauciņus liek lielākā cepamajā pannā ar augstām malām, ko piepilda ar siltu ūdeni, lai apmēram 2/3 no trauciņa būtu ūdenī. Liek krāsnī cepties 35–40 minūtes. Gatavam desertam jābūt stingri sabiezējušam, bet masa viducī var nedaudz kustēties.
7
Pilnībā atdzisušu Crème brûlée pārber ar tējkaroti cukura, ar gāzes degli karamelizē un ļauj karameles kārtiņai sacietēt. Pasniedz uzreiz.