Citādi kartupeļu salāti
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
200 g
jaunie kartupeļi
55 g
zaļās pākšu pupiņas
60 g
radicchio rosso salāti
60 g
redīsi
7 g
dilles
30 g
majonēze
2 tējkarotes
graudu sinepes
2 g
sāls
2 g
pipari
2 ēdamkarotes
olīveļļa cepšanai
Citādi kartupeļu salāti
Kopējais
laiks
laiks
45 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Vienkārši, ātri un vasarīgi kartupeļu salāti. Citādi kā ierastie. Pasniedzot tos var viegli apslacīt ar citronu sulu.
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 ºC temperatūrai.
2
Kartupeļus kārtīgi nomazgā, jo tie tiks cepti ar mizu, un sagriež daiviņās.
3
Kartupeļu daiviņas liek bļodā, apkaisa ar sāli un pipariem, pievieno olīveļļu, visu kārtīgi samaisa, kārto uz cepamās pannas un liek cepties uz 15–20 minūtēm, kamēr tie ir zeltaini brūni.
4
Katliņā uzvāra ūdeni un uz 2 minūtēm liek vārīties pākšu pupiņas, tās nokāš caurdurī un atdzesē zem auksta ūdens.
5
Redīsus sagriež šaurās ripiņās, radicchio rosso salātus sagriež šaurās strēmelēs, dilles sagriež samērā rupji.
6
Kad kartupeļi gatavi, tos liek lielā traukā, pievieno redīsus, pākšu pupiņas, salātus un dilles.
7
Pievieno majonēzi un sinepes, un visas sastāvdaļas samaisa.