Čili con carne ar rīsiem
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
250 g
liellopu maltā gaļa
150 g
rīsi
5 g
ķiploki
100 g
sīpoli
5 g
svaigs sarkanais čili pipars
100 g
paprikas
200 g
smalcināti tomāti savā sulā
5 g
majorāns
10 g
tumšā šokolāde
100 g
konservētas sarkanās pupiņas
5 g
čili pulveris
5 g
paprikas pulveris
5 g
kumīns
10 g
tomātu pasta
20 g
eļļa cepšanai
5 g
sāls
2 g
pipari
5 g
koriandrs
Čili con carne ar rīsiem
Kopējais
laiks
laiks
1 h 5 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
laiks
45 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Sīpolus, ķiplokus un čili smalki sagriež.
2
Paprikas notīra un sagriež mazos gabalos.
3
Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi.
4
Pievieno ķiplokus un paprikas, apcep.
5
Pievieno malto gaļu un apcep 10 minūtes, līdz gaļa kļuvusi brūna.
6
Pievieno paprikas un čili pulveri, kumīnu, majorānu un tomātu pastu.
7
Nedaudz apcep un pievieno smalcinātos tomātus.
8
Uzliek vāku, samazina uguni un atstāj sautēties uz 10 minūtēm.
9
Kad masa nedaudz novārījusies, pievieno šokolādi un izmaisa.
10
Pievieno pupiņas un atstāj vēl uz 5 minūtēm.
11
Tikmēr noskalo rīsus un liek vārīties 10 minūtes.
12
Kārto uz šķīvja un pasniedz ar svaigu koriandru.
13
Var pasniegt kopā ar skābo krējumu, lai mazinātu čili intensitāti.