Cidoniju un kazas siera tartītes
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Cidonijas iespējams aizstāt ar āboliem, bumbieriem vai pat kazenēm, pielāgojot medus daudzumu.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2
Notīra un sagriež cidonijas. Sajauc ar sieru, ievārījumu, sāli, pipariem un trešdaļu medus. Ar dakšiņu sastampā.
3
Kārtainās mīklas loksnes izrullē un sagriež 9–12 kvadrātiņos. Katram kvadrātiņam paralēli stūrim 1 cm no malas abās pusēs iegriež ar nazi tā, lai griezumi nesaskartos. Tas izskatīsies pēc tāda kā rāmīša.
4
Uz katra mīklas kvadrātiņa liek pildījumu un pārloka atgriezto malu pāri kvadrātiņam.
5
Tartītes kārto uz cepešpannas un liek krāsnī uz 15 minūtēm.
6
Tikmēr sajauc atlikušo medu ar čili pārslām un vārošu ūdeni.
7
Tartītes pasniedz ar pāri pārlietu čili medu.