Cidoniju un kazas siera tartītes

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g kārtainā rauga mīkla
300 g cidonijas
100 g cidoniju vai aivas ievārījums
300 g kazas siers
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes malti pipari
½ tējkarotes timiāns
100 g medus
½ tējkarotes čili pārslas
1 ēdamkarote vārošs ūdens

Cidoniju un kazas siera tartītes

Kopējais
laiks
25 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
10
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Cidonijas iespējams aizstāt ar āboliem, bumbieriem vai pat kazenēm, pielāgojot medus daudzumu.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2
Notīra un sagriež cidonijas. Sajauc ar sieru, ievārījumu, sāli, pipariem un trešdaļu medus. Ar dakšiņu sastampā.
3
Kārtainās mīklas loksnes izrullē un sagriež 9–12 kvadrātiņos. Katram kvadrātiņam paralēli stūrim 1 cm no malas abās pusēs iegriež ar nazi tā, lai griezumi nesaskartos. Tas izskatīsies pēc tāda kā rāmīša.
4
Uz katra mīklas kvadrātiņa liek pildījumu un pārloka atgriezto malu pāri kvadrātiņam.
5
Tartītes kārto uz cepešpannas un liek krāsnī uz 15 minūtēm.
6
Tikmēr sajauc atlikušo medu ar čili pārslām un vārošu ūdeni.
7
Tartītes pasniedz ar pāri pārlietu čili medu.