Cepti vistas šķiņķīši ar brūklenēm un rīsiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

300 g vistas šķiņķīši
100 g svaigas brūklenes
150 g rīsi
50 g sarkanie sīpoli
50 g milti
25 g medus
50 g sviests
300 g ābolu sidrs
200 g ūdens
1 tējk. sāls
½ tējk. svaigi malti melnie pipari
⅓ tējk. svaigs timiāns
1 buljona kubiņš

Cepti vistas šķiņķīši ar brūklenēm un rīsiem

Kopējais
laiks
45 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Sidru ir iespējams aizstāt ar baltvīnu, sulu vai ūdeni, piekoriģējot garšvielu daudzumu.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Vistas šķiņķīšus apber ar pusi sāls un apviļā miltos.
3
Pannā, ko var likt krāsnī, izkausē sviestu un apcep vistas šķiņķīšus 2 minūtes no katras puses.
4
Izņem tos no pannas.
5
Pannā liek sīpolus un brūklenes un cep 2 minūtes.
6
Pievieno medu, piparus, timiānu un atlikušo sāli un apcep vēl 2 minūtes.
7
Pieber rīsus un apcep 1 minūti.
8
Pielej sidru un ūdeni, kurā izšķīdināts buljona kubiņš.
9
Starp rīsiem iebaksta apceptos vistas šķiņķīšus, un visu pannu liek krāsnī cepties uz 30 minūtēm.