Cepti vistas šķiņķīši ar brūklenēm un rīsiem
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
300 g
vistas šķiņķīši
100 g
svaigas brūklenes
150 g
rīsi
50 g
sarkanie sīpoli
50 g
milti
25 g
medus
50 g
sviests
300 g
ābolu sidrs
200 g
ūdens
1 tējk.
sāls
½ tējk.
svaigi malti melnie pipari
⅓ tējk.
svaigs timiāns
1
buljona kubiņš
Cepti vistas šķiņķīši ar brūklenēm un rīsiem
Kopējais
laiks
laiks
45 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Sidru ir iespējams aizstāt ar baltvīnu, sulu vai ūdeni, piekoriģējot garšvielu daudzumu.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Vistas šķiņķīšus apber ar pusi sāls un apviļā miltos.
3
Pannā, ko var likt krāsnī, izkausē sviestu un apcep vistas šķiņķīšus 2 minūtes no katras puses.
4
Izņem tos no pannas.
5
Pannā liek sīpolus un brūklenes un cep 2 minūtes.
6
Pievieno medu, piparus, timiānu un atlikušo sāli un apcep vēl 2 minūtes.
7
Pieber rīsus un apcep 1 minūti.
8
Pielej sidru un ūdeni, kurā izšķīdināts buljona kubiņš.
9
Starp rīsiem iebaksta apceptos vistas šķiņķīšus, un visu pannu liek krāsnī cepties uz 30 minūtēm.