Ceptas aprikozes ar šokolādes mērci un saldējumu
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
300 g
aprikozes
30 g
sviests
2 ēdamkarotes
brūnais cukurs
2 ēdamkarotes
mandeļu skaidiņas
50 g
tumšā šokolāde
25 ml
saldais krējums
saldējums pasniegšanai
Ceptas aprikozes ar šokolādes mērci un saldējumu
Kopējais
laiks
laiks
30 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
laiks
25 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Vienkārši pagatavojams vasaras deserts, ko var papildināt ar riekstiem un granolu vai šokolādes mērces vietā izmantot karameli.
1
Aprikozes pārgriež uz pusēm, un izņem tām kauliņus. Liek cepamajā traukā.
2
Katrā pusītē liek pa mazam gabaliņam sviesta. Pārkaisa ar brūno cukuru un mandeļu skaidiņām. Cep 200 °C temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
3
Pagatavo šokolādes mērci. Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi, un iemaisa saldo krējumu.
4
Ceptās aprikozes pēc cepšanas padzesē 10 minūtes un pasniedz ar šokolādes mērci un saldējumu.