Burkānu un ķirbju krēmzupa

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

250 g burkāni
275 g ķirbis
40 g ingvers
80 g baltvīns
7,5 g citronzāle
10 g sāls
50 g cukurs
40 g saldais krējums
50 g sviests
20 g ķirbju sēklas
60 g kazas siers
1 l dārzeņu buljons

Burkānu un ķirbju krēmzupa

Kopējais
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Dārzeņus nomazgā, nomizo un sagriež mazākos gabalos.
2
Katlā izkausē sviestu un liek cepties burkānus, ķirbjus, ingveru un citronzāli. Viegli apsautē un lej klāt dārzeņu buljonu. Pievieno sāli un cukuru.
3
Atsevišķā katliņā novāra baltvīnu, līdz alkohols ir iztvaikojis. Pievieno zupai.
4
Kad dārzeņi ir gandrīz gatavi, pievieno saldo krējumu. Uzvāra.
5
Izņem citronzāli un sablendē, līdz zupa iegūst krēmīgu konsistenci. Pēc vajadzības pievieno sāli.
6
Pasniedz ar ķirbju sēklām un kazas sieru.