Burkānu un ķirbju krēmzupa
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
250 g
burkāni
275 g
ķirbis
40 g
ingvers
80 g
baltvīns
7,5 g
citronzāle
10 g
sāls
50 g
cukurs
40 g
saldais krējums
50 g
sviests
20 g
ķirbju sēklas
60 g
kazas siers
1 l
dārzeņu buljons
Burkānu un ķirbju krēmzupa
Kopējais
laiks
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Dārzeņus nomazgā, nomizo un sagriež mazākos gabalos.
2
Katlā izkausē sviestu un liek cepties burkānus, ķirbjus, ingveru un citronzāli. Viegli apsautē un lej klāt dārzeņu buljonu. Pievieno sāli un cukuru.
3
Atsevišķā katliņā novāra baltvīnu, līdz alkohols ir iztvaikojis. Pievieno zupai.
4
Kad dārzeņi ir gandrīz gatavi, pievieno saldo krējumu. Uzvāra.
5
Izņem citronzāli un sablendē, līdz zupa iegūst krēmīgu konsistenci. Pēc vajadzības pievieno sāli.
6
Pasniedz ar ķirbju sēklām un kazas sieru.