Burkānu kēksiņi
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
3
olas WELL DONE
210 g
rapšu eļļa
1 tējkarote
vaniļas ekstrakts
150 g
brūnais cukurs
150 g
cukurs
240 g
milti
2 tējkarotes
cepamais pulveris
2 tējkarotes
malts kanēlis
½ tējkarotes
malts muskatrieksts
1 tējkarote
malts ingvers
½ tējkarotes
sāls
250 g
burkāni
150 g
valrieksti
200 g
krēmsiers
100 g
pūdercukurs
100 g
sviests istabas temperatūrā
40 gab.
šokolādes olas dražejas dekorēšanai
Burkānu kēksiņi
Kopējais
laiks
laiks
35 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
25 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
20
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Šīs kūciņas var cept kēksiņu, virtuļu vai citās formās. Ja izvēlēsieties lielākas formiņas, tad būs jāmaina cepšanas ilgums.
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 ºC temperatūrai.
2
Kēksiņu pannu ieeļļo un tajā ieliek papīra formiņas.
3
Lielā bļodā sakuļ olas, eļļu, abus cukurus un vaniļas ekstraktu, līdz veidojas viendabīga masa.
4
Citā bļodā sajauc miltus, garšvielas, sāli un cepamo pulveri.
5
Vienu masu iecilā otrā, līdz viss ir labi samaisījies.
6
Pievieno smalki sarīvētus burkānus un sasmalcinātus valriekstus.
7
Kēksiņu formiņas piepilda līdz divām trešdaļām tilpuma.
8
Cep krāsnī 25 minūtes, ļauj atdzist pirms glazēšanas.
9
Bļodā sajauc sviestu (istabas temperatūrā) un krēmsieru, kuļ, līdz abas daļas kārtīgi sajaukušās. Kuļot iesijā pūdercukuru, līdz izveidojas spīdīga un stingra masa.
10
Krēmu liek konditorejas maisiņā ar uzgali.
11
Atdzesētus kēksiņus dekorē ar krēmu, pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem un šokolādes olu dražejām.