Burkānkūka ar karameli

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

340 g burkāni
290 g milti
250 g olīveļļa
360 g cukurs
4 olas WELL DONE
2 tējkarotes cepamais pulveris
40 g magones
50 g saldais krējums
300 g maskarpones siers
20 g kanēlis WELL DONE
1,5 tējkarotes vaniļas cukurs
40 g karameļu mērce
100 g pūdercukurs
50 g brūklenes

Burkānkūka ar karameli

Kopējais
laiks
2 h
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
12
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Burkānus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves.
2
Bļodā sajauc miltus, kanēli, cukuru, magones, cepamo pulveri, vanilīna cukuru un kārtīgi izmaisa.
3
Atsevišķā bļodā sakuļ olas, pievieno burkānus un olīveļļu, izmaisa, savieno ar miltiem un kārtīgi samaisa.
4
Masu liek ietaukotā kūkas formā un cep līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 1 stundu.
5
Pagatavo karameles krēmu. Saldo krējumu un maskarpones sieru viegli uzputo. Viegli iemaisa karameļu mērci un liek ledusskapī.
6
Kad kūka ir izcepusies, to atstāj atdzist istabas temperatūrā. Kad kūka pilnībā atdzisusi, uz kūkas liek karameles krēmu. Pasniedz ar svaigām brūklenēm.