Burkānkūka ar karameli
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
340 g
burkāni
290 g
milti
250 g
olīveļļa
360 g
cukurs
4
olas WELL DONE
2 tējkarotes
cepamais pulveris
40 g
magones
50 g
saldais krējums
300 g
maskarpones siers
20 g
kanēlis WELL DONE
1,5 tējkarotes
vaniļas cukurs
40 g
karameļu mērce
100 g
pūdercukurs
50 g
brūklenes
Burkānkūka ar karameli
Kopējais
laiks
laiks
2 h
Sagatavošanās
laiks
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
laiks
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
12
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Burkānus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves.
2
Bļodā sajauc miltus, kanēli, cukuru, magones, cepamo pulveri, vanilīna cukuru un kārtīgi izmaisa.
3
Atsevišķā bļodā sakuļ olas, pievieno burkānus un olīveļļu, izmaisa, savieno ar miltiem un kārtīgi samaisa.
4
Masu liek ietaukotā kūkas formā un cep līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 1 stundu.
5
Pagatavo karameles krēmu. Saldo krējumu un maskarpones sieru viegli uzputo. Viegli iemaisa karameļu mērci un liek ledusskapī.
6
Kad kūka ir izcepusies, to atstāj atdzist istabas temperatūrā. Kad kūka pilnībā atdzisusi, uz kūkas liek karameles krēmu. Pasniedz ar svaigām brūklenēm.