Bulgura putraimi ar sēnēm
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
90 g
sīpoli
55 g
sviests
175 g
bulgura putraimi
425 g
ūdens
1
dārzeņu buljona kubiņš
75 g
šampinjoni
75 g
šitaki sēnes
1 gab.
ķiploka daiviņas
5 g
pētersīļi
4 g
sāls
3 g
melnie pipari
25 g
mandeles
25 g
lazdu rieksti
25 g
olīveļļa
Bulgura putraimi ar sēnēm
Kopējais
laiks
laiks
30 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Uzkarsētā pannā apmēram 2–3 minūtes apgrauzdē riekstus. Atdzesē.
2
Sīpolus nomizo un sasmalcina. Pusi sviesta liek katlā un izkausē. Tajā liek sīpolus un cep, līdz tie ir caurspīdīgi.
3
Pievieno burgura putraimus un, regulāri maisot, cep 3 minūtes. Pielej ūdeni un buljona kubiņu, uzvāra, samazina karstumu, uzliek katlam vāku un vāra uz nelielas liesmas apmēram 10–15 minūtes, līdz buljons uzsūcies un bulgura putraimi ir mīksti.
4
Sēnes sagriež. Pētersīļus nomazgā, nosusina un sasmalcina. Pannā uzkarsē olīveļļu un liek cepties saspiestu ķiploka daiviņu, pievieno sēnes un cep, līdz tās ir viegli brūnas. Pievieno sāli un piparus.
5
Kad sēnes ir gatavas, tās pievieno bulgura putraimiem un turpina sautēt.
6
Lazdu riekstus notīra un sasmalcina. Mandeļu riekstus sakapā.
7
Bulguram pievieno riekstus, pētersīļus un atlikušo sviestu. Pasniedz karstu.