Bulgura putraimi ar sēnēm

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

90 g sīpoli
55 g sviests
175 g bulgura putraimi
425 g ūdens
1 dārzeņu buljona kubiņš
75 g šampinjoni
75 g šitaki sēnes
1 gab. ķiploka daiviņas
5 g pētersīļi
4 g sāls
3 g melnie pipari
25 g mandeles
25 g lazdu rieksti
25 g olīveļļa

Bulgura putraimi ar sēnēm

Kopējais
laiks
30 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Uzkarsētā pannā apmēram 2–3 minūtes apgrauzdē riekstus. Atdzesē.
2
Sīpolus nomizo un sasmalcina. Pusi sviesta liek katlā un izkausē. Tajā liek sīpolus un cep, līdz tie ir caurspīdīgi.
3
Pievieno burgura putraimus un, regulāri maisot, cep 3 minūtes. Pielej ūdeni un buljona kubiņu, uzvāra, samazina karstumu, uzliek katlam vāku un vāra uz nelielas liesmas apmēram 10–15 minūtes, līdz buljons uzsūcies un bulgura putraimi ir mīksti.
4
Sēnes sagriež. Pētersīļus nomazgā, nosusina un sasmalcina. Pannā uzkarsē olīveļļu un liek cepties saspiestu ķiploka daiviņu, pievieno sēnes un cep, līdz tās ir viegli brūnas. Pievieno sāli un piparus.
5
Kad sēnes ir gatavas, tās pievieno bulgura putraimiem un turpina sautēt.
6
Lazdu riekstus notīra un sasmalcina. Mandeļu riekstus sakapā.
7
Bulguram pievieno riekstus, pētersīļus un atlikušo sviestu. Pasniedz karstu.