Bukstiņputra ar krāsnī ceptiem rudens dārzeņiem
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
100 g
miežu putraimi
100 g
kartupeļi
500 g
piens
500 g
ūdens
1 tējk.
sāls
150 g
sviesta ķirbis
100 g
briseles kāposti
100 g
burkāni
70 g
saldie sīpoli
60 g
ķiploki
½ tējk.
svaigi malti melnie pipari
50 g
olīveļļa cepšanai
Bukstiņputra ar krāsnī ceptiem rudens dārzeņiem
Kopējais
laiks
laiks
35 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Var pievienot speķi, cauraudzīti vai bekonu.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Putraimus liek pienā un ūdenī un vāra 10 minūtes.
3
Pievieno kartupeļus un pusi sāls un vāra aptuveni 20–30 minūtes, līdz putraimi ir mīksti un putra ieguvusi krēmīgu konsistenci.
4
Putru ieteicams maisīt, lai tā nepiedeg.
5
Tikmēr uz cepešpannas izkārto dārzeņus.
6
Pārslaka tos ar eļļu, pārber ar atlikušo sāli un pipariem.
7
Cep 30 minūtes, pa vidu apmaisot.
8
Bukstiņputru pasniedz ar ceptajiem dārzeņiem.