Bukstiņputra ar krāsnī ceptiem rudens dārzeņiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

100 g miežu putraimi
100 g kartupeļi
500 g piens
500 g ūdens
1 tējk. sāls
150 g sviesta ķirbis
100 g briseles kāposti
100 g burkāni
70 g saldie sīpoli
60 g ķiploki
½ tējk. svaigi malti melnie pipari
50 g olīveļļa cepšanai

Bukstiņputra ar krāsnī ceptiem rudens dārzeņiem

Kopējais
laiks
35 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Var pievienot speķi, cauraudzīti vai bekonu.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Putraimus liek pienā un ūdenī un vāra 10 minūtes.
3
Pievieno kartupeļus un pusi sāls un vāra aptuveni 20–30 minūtes, līdz putraimi ir mīksti un putra ieguvusi krēmīgu konsistenci.
4
Putru ieteicams maisīt, lai tā nepiedeg.
5
Tikmēr uz cepešpannas izkārto dārzeņus.
6
Pārslaka tos ar eļļu, pārber ar atlikušo sāli un pipariem.
7
Cep 30 minūtes, pa vidu apmaisot.
8
Bukstiņputru pasniedz ar ceptajiem dārzeņiem.