Bujabēze

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

10 g olīveļļa
175 g sīpoli
5 g ķiploki
400 g zivju asakas, galvas, spuras
5 g fenheļa sēklas
250 g + 700 g ūdens
100 g sauss baltvīns
3 gab. smaržīgie pipari
250 g apelsīni
2 gab. lauru lapas
30 g seleriju kāti
2 g rozmarīns
1 tējkarote koriandra sēklas
200 g smalcināti tomāti savā sulā
2 ēdamkarotes tomātu pasta
3 g sāls
2 g melnie pipari
2 g čili pipari
100 g laša fileja
100 g garneles
100 g jūras velšu kokteilis
3 g kinza

Bujabēze

Kopējais
laiks
1 h 50 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Bujabēzes pamatā ir sātīgs zivju buljons. Zupai ir izteiksmīga garša. Zupu var pasniegt ar maizes grauzdiņiem un kinzu.
1
Pagatavo buljonu. Katlā apcep nomizotus, sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un fenheļa sēklas. Kad dārzeņi kļuvuši caurspīdīgi, katlā liek zivju asakas, spuras un galvas.
2
Zivis un dārzeņi viegli jāapcep. Tiem pievieno baltvīnu un mazāko ūdens daudzumu, kas norādīts. Kad virums uzvārījies, samazina liesmu un novāra buljonu, līdz zaudēta 1/3 daļa šķidruma.
3
Pievieno tomātus savā sulā, tomātu pastu, pusi apelsīnu miziņu un pusi sulas, lauru lapas, koriandra sēklas, sāli, smaržīgos piparus, melnos piparus, čili, rozmarīnu, selerijas kātus un atlikušo ūdens daudzumu un vāra aptuveni 1 stundu.
4
Tad virumu izkāš caur smalku sietu.
5
Liek atdalīto buljonu atpakaļ, pievieno atlikušās apelsīnu miziņas un sulu. Pagaršo buljonu un, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
6
Kad zupa sāk vārīties, pievieno kubiņos sagrieztu laša fileju, kad zupa atkal sāk vārīties, pievieno jūras velšu kokteili, kad zupa vēlreiz sāk vārīties, pievieno garneles.