Brūnā cukurā glazēts vistas cepetis ar karamelizētiem burkāniem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

750 g vesela vista
250 g burkāni
50 g sviests
10 g timiāns
2 lauru lapas
35 g muskovado cukurs
75 ml sidrs
1-2 anīsa zvaigznes
5 g muskatrieksts
5 g pipari
5 g ingvers
2 g krustnagliņas
5 g sāls
25 g zeltainais sīrups

Brūnā cukurā glazēts vistas cepetis ar karamelizētiem burkāniem

Kopējais
laiks
3 h 30 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
3 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Anīsu, krustnagliņas, ingveru, muskatriekstu un piparus sajauc kopā piestā un saberž viendabīgā masā.
2
1 ēdamkaroti garšvielu maisījuma sajauc kopā ar 20 g muskovado cukura un sāli.
3
Maisījumu liek uz vistas muguras zem ādas un atstāj ledusskapī vismaz uz 1 stundu.
4
Pagatavo mērci glazēšanai – atlikušo garšvielu maisījumu liek katliņā kopā ar atlikušajiem 50 g muskovado cukura, sidru un sīrupu.
5
Uzvāra, līdz cukurs izkusis.
6
Burkānus sagriež lielos gabalos un liek cepamajā traukā.
7
Vistu liek pa vidu cepamajam traukam, vistu un burkānus apsmērē ar mērci.
8
Liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 25 minūtēm.
9
Pēc tam izņem un vēlreiz apslaka vistu un burkānus ar mērci.
10
Liek vēlreiz krāsnī uz 15 minūtēm.
11
Izņem vēlreiz, apslaka ar atlikušo mērci un liek vēlreiz krāsnī uz 20 minūtēm, līdz vista ir zeltaini brūna un burkāni gatavi.
12
Pasniedz.