Biezpiena kūka ar kivi

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Pamatnei
250 g smilšu cepumi
120 g sviests
Biezpiena krēmam
400 g biezpiens
200 g maskarpones siers
100 g pūdercukurs
4 gab. želatīna plāksnes
50 g laims
Vaniļas krēmam
300 g saldais krējums
1 vaniļas pāksts
50 g pūdercukurs
Kivi biezenim
200 g kivi
30 g vaniļas cukurs
4 gab. želatīna plāksnes
50 g laims

Biezpiena kūka ar kivi

Kopējais
laiks
2 h
Sagatavošanās
laiks
1 h
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
6
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Cepumus sablendē smalkās drumstalās.
2
Katliņā izkausē sviestu un pievieno cepumu masai. Izmaisa un liek kūkas formā. Piespiež un liek ledusskapī atdzist.
3
Biezpienu sablendē vienmērīgā masā. Pievieno maskarpones sieru, pūdercukuru un laima mizu.
4
Aukstā ūdenī uzbriedina želatīna plāksnes.
5
Katliņā ar 1 ēdamkaroti ūdens izšķīdina želatīna plāksnes un pievieno biezpiena masai.
6
Kārtīgi izmaisa un liek virs cepumu kārtas.
7
Pagatavo kivi biezeni – blenderī liek nomizotus kivi, vaniļas cukuru un laima sulu, sablendē vienmērīgā masā.
8
Aukstā ūdenī uzbriedina želatīna plāksnes.
9
Katliņā ar 1 ēdamkaroti ūdens izšķīdina želatīna plāksnes un pievieno kivi biezenim.
10
Kārtīgi izmaisa un liek virs biezpiena masas.
11
Atstāj ledusskapī uz nakti.
12
Saldo krējumu kopā ar pūdercukuru un sēklām no vaniļas pāksts uzputo vieglās putās.
13
Liek virs kivi kārtas un pasniedz.