Biezpiena kļockas

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Mīklai
200 g kviešu milti
125 g piens
15 g presētais raugs
2 g sāls
125 g ūdens
50 g olīveļļa
20 g cukurs
Pildījumam
300 g biezpiens
1 ola
20 g cukurs
½ gab. citrona miziņa
10 g vaniļas cukurs
Krējuma mērcei
500 ml saldais krējums
40 g cukurs
Mīklas apsmērēšanai
1 ola
Dekorēšanai
10 g pūdercukurs

Biezpiena kļockas

Kopējais
laiks
2 h
Sagatavošanās
laiks
1 h
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
6
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Katliņā uzsilda pienu kopā ar ūdeni un cukuru līdz 30 ºC temperatūrai.
2
Pievieno raugu, izmaisa un atstāj uz 10 minūtēm.
3
Bļodā liek kviešu miltus, sāli, olīveļļu un pienu.
4
Kārtīgi izmaisa un atstāj uz 1 stundu siltā vietā vai līdz mīkla ir dubultojusies.
5
Pagatavo pildījumu – biezpienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un 1 olu, izmaisa, pievieno smalki sarīvētu citrona miziņu un vēlreiz izmaisa.
6
Mīklu izrullē un izspiež aplīšus.
7
Vidū liek biezpiena pildījumu un aizloka ciet.
8
Liek uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru.
9
Apsmērē ar sakultu olu un liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 30 minūtēm, līdz pīrādziņi ir zeltaini brūni.
10
Izņem no krāsns un nedaudz atdzesē.
11
Tikmēr pagatavo krējuma mērci – saldo krējumu ar cukuru liek katliņā un uz mazas uguns vāra 3 minūtes.
12
Pievieno biezpiena pīrādziņus un vāra vēl 3 minūtes, ik pa laikam viegli apmaisot.
13
Noņem no uguns un atstāj vēl uz 5 minūtēm mērcē.
14
Pasniedzot pārkaisa ar pūdercukuru.