Biešu zupa ar kvinoju

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g bietes
60 g skābi kāposti
150 g burkāni
100 g sīpoli
150 g kartupeļi
60 g kvinoja
50 g tomātu pasta
20 g kūpinātas paprikas pulveris
5 g čili pipari
2 lauru lapas
10 g sāls
10 g pipari
10 g cukurs
20 g olīveļļa cepšanai
10 g ķiploki
1 l ūdens
20 g dilles
40 g skābais krējums

Biešu zupa ar kvinoju

Kopējais
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Bietes, burkānus un kartupeļus nomazgā, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
2
Sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriež mazos gabalos. Katlā sakarsē eļļu un pievieno sīpolus un ķiplokus. Pievieno nedaudz sāls un cep, līdz tie kļūst caurspīdīgi, pēc tam pievieno tomātu pastu, kūpinātu papriku un smalcinātas čili pārslas un apcep. Pievieno bietes, burkānus un kartupeļus. Kārtīgi izmaisa, nedaudz apsautē un pievieno ūdeni. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno kāpostus un kvinoju. Uzliek vāku un ļauj zupai vārīties uz vidējas uguns 20 minūtes. Pievieno cukuru, sāli un piparus pēc garšas.
3
Pasniedz ar svaigām dillēm un skābu krējumu.