Svaigo lapu un biešu salāti ar kvinoju un cieto sieru
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
100 g
melnā kvinoja
200 g
ūdens
100 g
marinētas bietes
80 g
Radicchio rose salāti
50 g
cietais siers
30 g
aveņu etiķis
50 g
Extra virgin olīveļļa
1 tējkarote
sāls
½ tējkarotes
malti pipari WELL DONE
5 g
piparmētras
Svaigo lapu un biešu salāti ar kvinoju un cieto sieru
Kopējais
laiks
laiks
25 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Šie salāti lieliski iederēsies kā piedeva kādam cepetim vai uz svētku galda. Taču tie ir arī atsvaidzinoši un barojoši paši par sevi. Cieto sieru var aizstāt ar kazas sieru, zilo sieru vai kādu citu sieru pēc ieskatiem, pat ar vegānisku sieru, lai salātus padarītu vegāniem draudzīgus.
1
Katliņā liek kvinoju un ūdeni un vāra 20 minūtes uz lēnas uguns, pēc tam nedaudz atdzesē.
2
Nelielā trauciņā sajauc aveņu etiķi, olīveļļu, sāli un piparus.
3
Šķīvī vai bļodā kārto salātlapas, kvinoju un marinētas bietes.
4
Visu pārlej ar mērci un uzrīvē cieto sieru.
5
Pasniedz ar sakapātu piparmētru.