Svaigo lapu un biešu salāti ar kvinoju un cieto sieru

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

100 g melnā kvinoja
200 g ūdens
100 g marinētas bietes
80 g Radicchio rose salāti
50 g cietais siers
30 g aveņu etiķis
50 g Extra virgin olīveļļa
1 tējkarote sāls
½ tējkarotes malti pipari WELL DONE
5 g piparmētras

Svaigo lapu un biešu salāti ar kvinoju un cieto sieru

Kopējais
laiks
25 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Šie salāti lieliski iederēsies kā piedeva kādam cepetim vai uz svētku galda. Taču tie ir arī atsvaidzinoši un barojoši paši par sevi. Cieto sieru var aizstāt ar kazas sieru, zilo sieru vai kādu citu sieru pēc ieskatiem, pat ar vegānisku sieru, lai salātus padarītu vegāniem draudzīgus.
1
Katliņā liek kvinoju un ūdeni un vāra 20 minūtes uz lēnas uguns, pēc tam nedaudz atdzesē.
2
Nelielā trauciņā sajauc aveņu etiķi, olīveļļu, sāli un piparus.
3
Šķīvī vai bļodā kārto salātlapas, kvinoju un marinētas bietes.
4
Visu pārlej ar mērci un uzrīvē cieto sieru.
5
Pasniedz ar sakapātu piparmētru.