Svaigo lapu un biešu salāti ar kvinoju un cieto sieru
Sagatavošanās
laiks
5 min
Pagatavošana
Šie salāti lieliski iederēsies kā piedeva kādam cepetim vai uz svētku galda. Taču tie ir arī atsvaidzinoši un barojoši paši par sevi. Cieto sieru var aizstāt ar kazas sieru, zilo sieru vai kādu citu sieru pēc ieskatiem, pat ar vegānisku sieru, lai salātus padarītu vegāniem draudzīgus.
1
Katliņā liek kvinoju un ūdeni un vāra 20 minūtes uz lēnas uguns, pēc tam nedaudz atdzesē.
2
Nelielā trauciņā sajauc aveņu etiķi, olīveļļu, sāli un piparus.
3
Šķīvī vai bļodā kārto salātlapas, kvinoju un marinētas bietes.
4
Visu pārlej ar mērci un uzrīvē cieto sieru.
5
Pasniedz ar sakapātu piparmētru.