Berlīneri ar vaniļas krēmu
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
Vaniļas krēms
80 g
vaniļas cukurs
40 g
kukurūzas ciete
4
olas WELL DONE
500 ml
piens
50 g
sviests
šķipsniņa
sāls
170 ml
silts ūdens
400 g
milti
2
olas WELL DONE
7 g
sausais raugs
80 ml + cepšanai
eļļa
40 g
cukurs
1 tējkarote
sāls
Berlīneri ar vaniļas krēmu
Kopējais
laiks
laiks
2 h 15 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
2 h
Gatavošanas
laiks
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
12
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Vidējā bļodā sajauc raugu, siltu ūdeni un 1 tējkaroti cukura, nedaudz samaisa.
2
Ļauj nostāvēties apmēram 5 minūtes, līdz raugs sāk veidot burbuļus.
3
Tikmēr lielā bļodā sajauc kopā sāli, miltus un atlikušo cukuru.
4
Atsevišķā bļodā sakuļ olas un eļļu.
5
Kad raugs ir aktivizējies, pievieno to sausajam maisījumam. Tūlīt pēc tam olu maisījumu pievieno pie rauga un miltu maisījuma. Samaisa, līdz sastāvdaļas ir kaut cik sajaukušās.
6
Šo masu pārliek uz miltiem apkaisītas virsmas un mīca ar rokām, līdz izveidojusies gluda un nedaudz lipīga mīkla. Pēc vajadzības var pievienot vēl nedaudz miltu.
7
Mīklu pārliek ieeļļotā bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj nostāvēties istabas temperatūrā apmēram 2 stundas, līdz tā dubultojusies.
8
Tikmēr pagatavo vaniļas krēmu. Vidēja izmēra katliņā sajauc vaniļas cukuru, kukurūzas cieti un šķipsniņu sāls.
9
Atsevišķā bļodā saputo olas ar pienu. Katliņā pie sausā maisījuma pievieno piena maisījumu. Pievieno arī sviestu.
10
Vāra uz vidējas uguns aptuveni 15 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz maisījums kļuvis biezāks. Samazina siltumu un vāra vēl 3 minūtes. Noņem no uguns un pārliek citā traukā, ļaujot tam atdzist.
11
Lielā katlā lej eļļu tā, lai nosegta būtu viena trešdaļa katliņa. Eļļu uzkarsē uz vidējas uguns līdz 180 ºC temperatūrai.
12
Ar miltiem apkaisītas virsmas mīklu izrullē 0,5 cm biezumā. Izmantojot glāzi vai cepuma formu, izgriež mīklas apļus.
13
Cepumus saliek uz pannas, pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj vēl 30 minūtes uzrūgt.
14
Katru mīklas aplīti cep eļļā no vienas līdz pusotrai minūtei no abām pusēm.
15
Ar putu karoti tos izceļ ārā uz sagatavota šķīvja ar papīra dvieļiem, lai nosusinātu eļļu.
16
Kad virtuļi ir pietiekami atdzisuši, tiem ar šauru nazi izdur caurumu sānos, lai izveidotu vietu pildījumam.
17
Vaniļas krēmu iepilda virtuļos, pārkaisa tos ar pūdercukuru.
18
Var dekorēt ar svaigām avenēm.