Bekonā ietīts viltotais zaķis ar rozīnēm un siera bumbām

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

1 kg liellopu maltā gaļa
200 g bekons
20 g ķiploki
100 g saldie sīpoli
2 olas WELL DONE
150 g Īstā Lāču blatmaize
1 tējk. sāls
½ tējk. svaigi malti melnie pipari
100 g barbekjū mērce
50 g gaišās rozīnes
8 gab. Trikātas siera bumbas ar ķiplokiem

Bekonā ietīts viltotais zaķis ar rozīnēm un siera bumbām

Kopējais
laiks
1 h 25 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
1 h 10 min
Sarežģītības pakāpe
Grūti
Porcijas
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Baltmaizi aplej ar ūdeni, izmērcē un tad nospiež.
2
Bļodā sajauc malto gaļu ar olām, sakapātiem sīpoliem un ķiplokiem, 1 ēdamkaroti barbekjū mērces, izmērcēto maizi, sāli, pipariem un rozīnēm.
3
Garenā cepamajā formā ieklāj bekona šķēles, tad liek iekšā pusi maltās gaļas masas, tad pa vidu vienā rindā izkārto svaigā siera bumbas un visu pārklāj ar atlikušo maltās gaļas masu.
4
Bekona šķēles pārloka, lai aizvērtu visu formu, vai pārliek pāri vēl vienu bekona šķēli, lai maltā gaļa nebūtu redzama. Liek ledusskapī uz vienu stundu.
5
Tad šo “kukulīti” izgāž no formas uz cepešpannas, kas noklāta ar foliju. Liek cepties uz 50 minūtēm.
6
Izņem no krāsns, ar otiņu noklāj ar barbekjū mērci un liek cepties uz vēl 10–15 minūtēm. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs.