Bekonā ietīts viltotais zaķis ar rozīnēm un siera bumbām
Kopējais
laiks
1 h 25 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
1 h 10 min
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Baltmaizi aplej ar ūdeni, izmērcē un tad nospiež.
2
Bļodā sajauc malto gaļu ar olām, sakapātiem sīpoliem un ķiplokiem, 1 ēdamkaroti barbekjū mērces, izmērcēto maizi, sāli, pipariem un rozīnēm.
3
Garenā cepamajā formā ieklāj bekona šķēles, tad liek iekšā pusi maltās gaļas masas, tad pa vidu vienā rindā izkārto svaigā siera bumbas un visu pārklāj ar atlikušo maltās gaļas masu.
4
Bekona šķēles pārloka, lai aizvērtu visu formu, vai pārliek pāri vēl vienu bekona šķēli, lai maltā gaļa nebūtu redzama. Liek ledusskapī uz vienu stundu.
5
Tad šo “kukulīti” izgāž no formas uz cepešpannas, kas noklāta ar foliju. Liek cepties uz 50 minūtēm.
6
Izņem no krāsns, ar otiņu noklāj ar barbekjū mērci un liek cepties uz vēl 10–15 minūtēm. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs.