BBQ ribiņas

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Ribiņu pagatavošanai
2 tējk. paprikas pulveris
2 tējk. ķiploku pulveris
1 tējk. melno piparu
½ tējk. kumīns
1 tējk. Kajēnas pipari
2 ēdamk. olīveļļas
2 tējk. barbekjū mērce
2 kg Ribiņas
Mērces pagatavošanai
500 ml Barbekjū mērces
3 ēdamk. olīveļļas
2 ēdamk. Worčesteras mērce
1 ēdamk. Kajēnas pipari
½ ēdamk. sāls
1 tējk. sāls

BBQ ribiņas

Kopējais
laiks
2 h 40 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 C.
2
Noņem cieto membrānu, kas nosedz ribu apakšpuses kaulaino pusi. Liek uz cepešpannas, kas izklāta ar foliju vai cepampapīru.
3
Bļodiņā savieno ķiploku pulveri, paprikas pulveri, sāli, piparus, kumīnu un Kajēnas piparus, samaisa.
4
Ribiņas apslaka ar eļļu un pārkaisa ar garšvielām. Garšvielas ierīvē visas ribiņas no abām pusēm.
5
Pārklāt cepešpannu ar foliju un cepiet 2 stundas.
6
Pēdējo 5 gatavošanas minūšu laikā sajauc mērces sastāvdaļas.
7
Izņem ribiņas no cepeškrāsns, noņem foliju un ribiņu virspusi pārziež ar mērces maisījumu.
8
Palielina cepeškrāsns temperatūru līdz 240 C.
9
Atgriež ribiņas cepeškrāsnī bez folija un cep vēl 10 minūtes.
10
Pirms sagriešanas, atstāj 10 minūtes, lai sula uzsūktos gaļā.