Banānu Tarte tatin

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

3 banāni
150 g kārtainā rauga mīkla
30 g sviests
70 g cukurs
½ tējkarotes sāls
¼ tējkarotes kanēlis WELL DONE
100 g saldais krējums
20 g cukurs

Banānu Tarte tatin

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
6
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Var pasniegt ar saldējumu vai putukrējumu.
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Kārtainās mīklas 2 loksnes atlaidina, izrullē un ar dakšiņas palīdzību savieno.
3
No mīklas izgriež apli, kas ir nedaudz lielāks par jūsu izvēlēto kūkas formu.
4
Pannā izkausē sviestu.
5
Pievieno cukuru, kanēli un sāli, uz lēnas uguns maisot kausē 8–10 minūtes.
6
Pannas saturu ielej kūkas formā, kurā kārto gareniski sagrieztus banānus.
7
Pāri visam pārklāj kārtainās mīklas gabalu, un ar karotes palīdzību gar kūkas formas sāniem to iebaksta līdz apakšai.
8
Mīklā ar dakšiņu izdur pāris caurumu.
9
Cep 25–30 minūtes, līdz kūka ir zeltaini brūna.
10
Sakuļ saldo krējumu kopā ar cukuru (vai bez) stingrās putās.
11
Pasniedz ar putukrējumu.