Banānmaize
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
4
banāni
75 g
sviests
150-200 g
brūnais cukurs
1
ola
1 tējk.
vaniļas ekstrakts
1 tējk.
soda
šķipsniņa
sāls
1 tējk.
kanēlis WELL DONE
1/2 tējk.
muskatrieksts
165 g
milti
Banānmaize
Kopējais
laiks
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
1
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Ko darīt, ja banāni uzturā bijuši par biežu?
Mēdz teikt – kas par daudz, tas par skādi. Ja jūti, ka banānus vairs nevēlies ēst svaigā veidā, tad no tiem iespējams pagatavot patiesi gardu desertu – banānmaizi, kas būs pa spēkam kā ēdiena gatavošanas entuziastiem, tā arī cilvēkiem, kas pirmo reizi izmēģinās roku maltītes gatavošanā.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2
Nomizo banānus un kārtīgi tos samīci. Pievieno izkausētu sviestu un labi masu samaisi.
3
Pievieno brūno cukuru, labi sakultu olu, vaniļas ekstraktu un garšvielas. Kārtīgi visu samaisi.
4
4. Pieber cepamo sodu un sāli. Samaisi. Pakāpeniski pievieno miltus un vienlaicīgi maisi.
5
Masu liec labi ietaukotā cepampannā.
6
Cep 50 līdz 60 minūtes. Ik pa laikam ar irbulīti pārbaudi banānu maizes gatavību.
7
Kad gatava, ņem ārā un atdzesē