Balto pupiņu, paprikas un riekstu karijs kokosriekstu pienā un plakanmaizes

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g konservētas baltās pupiņas
100 g paprika
100 g baltie sīpoli
60 g ķiploki
200 g Indijas rieksti
470 g kokosriekstu piens
100 g ūdens
2 g čili pulveris
2 g dzeltenā karija pulveris
3 g sāls
1 g svaigi malti melnie pipari
30 g olīveļļa cepšanai
250 g milti
200 g grieķu jogurts
50 g olīveļļa plakanmaizītēm
2 g cepamais pulveris
2 g sāls plakanmaizītēm

Balto pupiņu, paprikas un riekstu karijs kokosriekstu pienā un plakanmaizes

Kopējais
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Grūti
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Var pievienot gaļu, var sagatavot gan asu, gan neasu.
1
Lai pagatavotu plakanmaizītes, bļodā sajauc grieķu jogurtu, miltus, olīveļļu un cepampulveri.
2
Mīklu mīca 3 minūtes, tad apklāj ar pārtikas plēvi vai dvielīti un ļauj tai atpūsties, kamēr gatavo kariju.
3
Lielā katlā uzkarsē eļļu, pievieno sasmalcinātus baltos sīpolus.
4
Sīpolu gabaliņus maisot cep 5 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini un caurspīdīgi.
5
Pievieno Indijas riekstus, papriku, ķiplokus un garšvielas.
6
Cep 3 minūtes.
7
Pievieno baltās pupiņas, kokosriekstu pienu un ūdeni.
8
Gatavo 20 minūtes uz lēnas uguns.
9
Plakanmaizīšu mīklu sadala 4 daļās.
10
Katru mīklas gabalu izrullē.
11
Uzkarsē pannu ar pilīti eļļas, un ieliek maizīti.
12
Cep aptuveni 2 minūtes no katras puses, līdz maizītes ir zeltainas ar tumšākiem apceptiem gaisa burbuļiem.
13
Kariju pasniedz kopā ar plakanmaizītēm, tās palīdzēs uzsūkt un apēst visu mērci.