Balto pupiņu, paprikas un riekstu karijs kokosriekstu pienā un plakanmaizes
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
400 g
konservētas baltās pupiņas
100 g
paprika
100 g
baltie sīpoli
60 g
ķiploki
200 g
Indijas rieksti
470 g
kokosriekstu piens
100 g
ūdens
2 g
čili pulveris
2 g
dzeltenā karija pulveris
3 g
sāls
1 g
svaigi malti melnie pipari
30 g
olīveļļa cepšanai
250 g
milti
200 g
grieķu jogurts
50 g
olīveļļa plakanmaizītēm
2 g
cepamais pulveris
2 g
sāls plakanmaizītēm
Balto pupiņu, paprikas un riekstu karijs kokosriekstu pienā un plakanmaizes
Kopējais
laiks
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Grūti
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Var pievienot gaļu, var sagatavot gan asu, gan neasu.
1
Lai pagatavotu plakanmaizītes, bļodā sajauc grieķu jogurtu, miltus, olīveļļu un cepampulveri.
2
Mīklu mīca 3 minūtes, tad apklāj ar pārtikas plēvi vai dvielīti un ļauj tai atpūsties, kamēr gatavo kariju.
3
Lielā katlā uzkarsē eļļu, pievieno sasmalcinātus baltos sīpolus.
4
Sīpolu gabaliņus maisot cep 5 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini un caurspīdīgi.
5
Pievieno Indijas riekstus, papriku, ķiplokus un garšvielas.
6
Cep 3 minūtes.
7
Pievieno baltās pupiņas, kokosriekstu pienu un ūdeni.
8
Gatavo 20 minūtes uz lēnas uguns.
9
Plakanmaizīšu mīklu sadala 4 daļās.
10
Katru mīklas gabalu izrullē.
11
Uzkarsē pannu ar pilīti eļļas, un ieliek maizīti.
12
Cep aptuveni 2 minūtes no katras puses, līdz maizītes ir zeltainas ar tumšākiem apceptiem gaisa burbuļiem.
13
Kariju pasniedz kopā ar plakanmaizītēm, tās palīdzēs uzsūkt un apēst visu mērci.