Balto pupiņu, paprikas un riekstu karijs kokosriekstu pienā un plakanmaizes
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Var pievienot gaļu, var sagatavot gan asu, gan neasu.
1
Lai pagatavotu plakanmaizītes, bļodā sajauc grieķu jogurtu, miltus, olīveļļu un cepampulveri.
2
Mīklu mīca 3 minūtes, tad apklāj ar pārtikas plēvi vai dvielīti un ļauj tai atpūsties, kamēr gatavo kariju.
3
Lielā katlā uzkarsē eļļu, pievieno sasmalcinātus baltos sīpolus.
4
Sīpolu gabaliņus maisot cep 5 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini un caurspīdīgi.
5
Pievieno Indijas riekstus, papriku, ķiplokus un garšvielas.
7
Pievieno baltās pupiņas, kokosriekstu pienu un ūdeni.
8
Gatavo 20 minūtes uz lēnas uguns.
9
Plakanmaizīšu mīklu sadala 4 daļās.
10
Katru mīklas gabalu izrullē.
11
Uzkarsē pannu ar pilīti eļļas, un ieliek maizīti.
12
Cep aptuveni 2 minūtes no katras puses, līdz maizītes ir zeltainas ar tumšākiem apceptiem gaisa burbuļiem.
13
Kariju pasniedz kopā ar plakanmaizītēm, tās palīdzēs uzsūkt un apēst visu mērci.