Baklažānu pica

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

1 gab. baklažāni
2 ķiploka daiviņas
1 gab. sīpoli
400 g tomātu savā sulā bez mizas
4 šampinjoni
½ tējkarotes cukura
½ tējkarotes oregano
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes melnie pipari
½ tējkarotes čili
1 gab. mocarellas siera bumbas
80 g rīvēta cietā tipa siera
bazilika lapiņas
eļļa cepšanai

Baklažānu pica

Kopējais
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
45 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Pica bez miltiem. Viegli pagatavojama, sātīga un garšīga. Baklažānu vietā droši var izmantot cukini vai kabaci, arī garšos brīnumgardi.
1
Baklažānus sagriež šķēlēs, no viena baklažāna jāsanāk 4–5 šķēlēm. Viegli pārber ar sāli un noliek malā.
2
Pagatavo mērci. Sasmalcina sīpolus un liek cepties. Norīta šampinjonus, sagriež šķēlēs un pievieno sīpoliem. Cep zeltaini brūnus. Pievieno kubiņos sagrieztus tomātus savā sulā. Pievieno mērcei paredzētās garšvielas – cukuru, sāli, oregano, čili piparus, maltus melnos piparus. Ļauj mērcei burbuļot un zaudēt lieko šķidrumu.
3
Kamēr vārās tomātu mērce, sakarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Nosusina baklažānus papīra dvielī. Kārto tos uz pannas, viegli apslaka ar eļļu un uzspiež ķiploku. Liek cepties 15–20 minūtes.
4
Kad baklažāna šķēles ir kļuvušas mīkstākas, pārber mazliet abus sierus, liek tomātu biezeni un atkal sieru biezākā kārtā. Pārber ar oregano. Cep 8–10 minūtes.
5
Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.