Auzu un jogurta maize ar tomātiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

100 g auzu milti
120 ml bezpiedevu jogurts
½ tējkarotes cepamais pulveris
½ tējkarotes sāls
100 g turku zirņi
35 g saulē kaltēti tomāti
1 ēdamkarote ūdens
60 g burkāni
60 g krāsaini tomāti
70 g gurķis
3 gab. sniega bumbas siers
30 g paprika
1 ēdamkarote Extra virgin olīveļļa
2 tējkarotes pesto

Auzu un jogurta maize ar tomātiem

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
25 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Uzkodu plate, kur var miksēt to, kas garšo visvairāk.
1
Plakanās maizes pagatavošana. Samaisa bļodā auzu miltus ar cepamo pulveri un sāli. Pievieno jogurtu un maisa līdz izveidojas lipīga masa. Apklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz 15 minūtēm.
2
Tikmēr gatavo humusu. Blenderī liek notecinātus turku zirņus un saulē kaltētus tomātus, pievieno sāli pēc garšas, eļļu no tomātiem un ūdeni, lai iegūtu vēlamo konsistenci. Var pievienot čili pārslas.
3
Galdu pārber ar auzu miltiem, var pievienot kukurūzas miltus, ja masa ir ļoti lipīga.
4
Izrullē mīklu apmēram 0.5 cm biezu. Sadaļa 4 vai 8 daļās.
5
Sakarsē pannu uz vidējas liesmas. Apslaka ar eļļu un liek maizi cepies, cep vienu pusi apmēram 2 minūtes, līdz tā kļuvusi zeltaini brūna vai ar melniem pleķīšiem, griež otru pusi un cep vēl 1 minūti. Ņem nost no pannas un apsedz ar dvielīti.
6
Gatavo dārzeņu šķīvi. Nomizo burkānus un gurķus, dārzeņus sagriež gareniski četrās vai vairāk daļās.
7
Vienu plakano maizi pagatavo ar siera bumbām, ripiņās sagrieztiem tomātiem, pesto, olīveļļu, sāli un pipariem.